Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

1000 Beygir Güce Sahip Alfa Romeo Giulia

Yayınlayan

on

Giulia-alfa-romeo

Alfa Romeo’nun Giulia orta sınıf elektrikli otomobil modeli, 736 kW/1000 beygir güce ve 700 kilometre menzile sahip bir elektrikli otomobil olarak yeniden piyasaya sürüleceği açıklandı.

Giulia  performans açısından 257 kW/350 hp ile piyasaya sürülmesi beklenmektedir. Ayrıca en üst modelin, mevcut neslin en son model olarak sunduğu 375 kW/510 bg’nin neredeyse iki katını sunan yırtıcı bir model olduğu da dikkat çekmektedir. Çekiş gücü ve motor özelliklerinden bahsetmek gerekirse bu elektrikli otomobil dört tekerlekten çekiş gücüne sahiptir, biri önde, ikisi arkada olmak üzere de üç motordan oluşmaktadır.

Alfa Romeo, Stellantis Group’un bu on yıl gibi erken bir sürede kilit pazarlarda tamamen elektrikli otomobil teklifine geçiş yapacak olan markalarından sadece biridir. 2027’de Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin’de tüm satış noktalarında elektrikli araçların hazır olması gerekiyor.

CEO Imparato, “Mecbur olduğumuz için taşınıyoruz. Aksi takdirde, Alfa Romeo ölmüş olurdu. Artık içten yanmalı motorlar yerine elektrikli motorları piyasaya sürme vakti geldi.” dedi.

Imparato, Giulia’nın 800 volt elektrik mimarisine sahip olacağını da vermiş olduğu açıklamada doğruladı. Bu elektrik gücü, temel olarak hizmet veren yeni STLA pil grubu tarafından sağlanmaktadır. Diğer şeylerin yanı sıra bu, pil grubunun “18 dakika içinde” hızlı şarj özelliği tüm elektrikli otomobil dünyasında ses getireceği kesin.

Giulia Öncesi Yeni SUV Tanıtılacak

Imparato’ya göre Alfa Romeo, önümüzdeki yıl ilk elektrikli otomobili olarak küçük bir SUV’ modelini tanıtacak. Alternatif olarak, bu model elektrikli içten yanmalı motorla da sunulacak. Yalnızca Stromer olarak sunulan ilk İtalyan modelinin 2025 yılında sedan veya SUV olarak piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ardından aynı segmentte ancak farklı kasa şekline sahip ikinci bir elektrikli otomobil tanıtılacak.

Yeni elektrikli Giulia, 2026’dan itibaren büyük SUV Stelvio’nun elektrikli versiyonuyla birlikte satılabilir duruma gelmiş olacaktır. Ayrıca Alfa Romeo, 2027 için özellikle ABD ve Çin’de satışları garantileyecek daha büyük bir elektrikli sedan planlıyor. Imparato, tüm bu araçların yapımı için toplanacak paranın Stellantis yönetimi tarafından zaten onaylandığını açıkladı. Yani para hazır sadece üretimi bekliyorlar.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir