Elektrikli Araba Haberleri

2023 Elektrikli Mazda MX-30

Yayınlayan

on

Mazda , 2020’de ilk elektrikli otomobili olan Mazda MX-30 ‘u tanıtmıştı. 200 kilometrelik kısa menzili ile 35.990 Euro‘luk fiyatıyla oldukça pahalı olan modelin şu ana kadar satış rakamları da buna bağlı olarak düşük seviyelerde kalmıştı. Menzil genişletici olarak içten yanmalı motora sahip ek bir versiyonun artık seriye ivme kazandırması amaçlanıyor.

Japon otomobil üreticisi, yakında MX-30 için başka bir sürüş seçeneği sunacağını duyurdu. Bu, bu yılın ilkbaharından itibaren Avrupa pazarında satışa sunulacak olan kompakt crossover için bir plug-in hibrit sistemi gelecek. Bu model yeni geliştirilen bir Wankel motoruyla çalışan bir elektrik jeneratörüne sahip olacak.

“Yeni bir döner motor çağına hazır olun. Sera gazı emisyonlarını azaltma konusundaki küresel zorlukların üstesinden gelme konusundaki çoklu çözüm yaklaşımına sadık kalan Mazda, 2023 Brüksel Otomobil Fuarı’nda Mazda MX-30 için yeni birmotor seçeneğini açıklayacak. Otomobil motorunun teknolojisiyle ilgili ayrıntılar henüz tam olarak verilmedi.

Mazda MX-30 Hem Elektrikli Hem İçten Yanmalı

2022 için Wankel motorlu yarı zamanlı bir elektrikli araç zaten Mazda tarafından duyurulmuştu. Bu arada, raporlar projenin ertelenebileceğini söylüyordu. 2023’te Mazda MX-30 ayrıca çekiş aküsü için harici şarj seçeneğiyle kısmen elektrikli olacak. Autocar’a göre içten yanmalı motorla toplam menzil yaklaşık 400 kilometreye çıkacak. Bunlardan kaç tanesinin tamamen elektriksel olarak kapsanabileceğini görmek için kalır.

Mazda, MX-30’un başlangıçta sürdürülebilirliğe odaklanan kısa menzilli tam elektrikli bir araç olarak başlamasını haklı çıkardı. Model kasıtlı olarak mümkün olan en büyük pille donatılmadı. Bu modelle izlenen “doğru boyutlandırma” stratejisi, daha düşük maliyetler ve daha az ağırlık ve dolayısıyla daha çevik kullanım sağlamaktadır. Ayrıca 160.000 kilometre sonra 35,5 kWh pili değiştirdikten sonra bile CO2 dengesi bir dizelinkine benzerdir.

Mazda elektrikli arabaları zorlamaya devam etmek istiyor: Japonlar kısa bir süre önce elektrikli arabalara yaklaşık 10,3 milyar Euro’ya eşdeğer yatırım yapacaklarını açıkladı. Hedef, 2050 yılına kadar tüm iş alanlarında CO2 nötrlüğünü elde etmektir ve araç yelpazesi de daha fazla elektrikli model eklemek olacaktır. CEO Akira Marumoto, “2030 yılına kadar, pilli elektrikli araçların tamamen piyasaya sürülmesine sahip olacağız” dedi.

Net çizgisiyle MX-30, bazı rakiplerine göre gerçek bir avantaja sahiptir. Günlük deneyim eksikliği nedeniyle, elektrikli arabalar, içten yanmalı motorun gerekliliklerinden ayrı olarak, tasarımlarında genellikle daha çok uzay gemileri gibi hissederler. Mazda, son derece karmaşık menü navigasyonundan ve her şeyden önce farklı sürüş modlarından vazgeçer. Bu, artık spor modu, konforlu ve süper ekonomik arasında seçim yapamayacağınız anlamına gelir. Kalan menzil, en azından şehirde, çok istikrarlı bir şekilde hesaplanabilir.

Otomobilin nesnel olarak daha iyi yapabileceği şey, geri kazanım derecesinin kontrol edilebildiği direksiyon simidi kanatlarıdır. Salıncaklar oldukça küçüktür ve uzun parmaklara rağmen tutması biraz zordur. Buna ek olarak, benzer vites değiştirme elemanlarından bile daha fazla bir sürücü kursu “ikiye on” pozisyonu veya neredeyse dörtte üçe ihtiyaç duyarlar.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version