Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Aehra Elektrikli Araba Tanıtıldı

Yayınlayan

on

Aehra elektrikli otomobil

İtalya merkezli start-up Aehra , Kasım ayında ilk modelinin dış tasarımını tanıttı. Kökten değiştirilmiş farklı SUV stilindeki” elektrikli otomobil, “en son teknolojiye sahip elektrikli modelin tüm tasarım potansiyelini benzersiz bir şekilde kullanıyor ve zahmetsizce zarif fütürizm vizyonunu temsil ediyor. Şimdi iç mekana da bir ilk bakış var.

Üç metrelik dingil mesafesiyle Aehra SUV, sınıfında lider bir iç mekan sunuyor ve konfor, teknoloji, malzemeler ve kullanım kolaylığı açısından yeni standartlar belirliyor. Araç içi eğlence ve çalışma açısından kullanılmak üzere tasarlanmış tam genişlikte gösterge ekranını dikkat çekmektedir.

Aehra Teknik Özellikleri

Aehra SUV sürüş modundayken, sürücüye hız, menzil, ısıtma ve havalandırma ayarları ve navigasyon talimatları gibi bilgileri göstermek için ön ekran daha alçak bir konumdadır. Ekranın iki dış alanı, iki ön yan kameradan gelen görüntüleri ileten sanal dış aynalar görevi görür. Araç park halindeyken, yolcular büyük ekranı yükselterek ev sineması veya ofis ortamına dönüştürebilmektedir.

Önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sunulacak olan Aehra SUV ve sedan, başından beri dijital çağ için elektrikli otomobil olarak tasarlandı. Bu, özellikle müşterilerin modern ve yoğun yaşam tarzları göz önünde bulundurularak tasarım diğer modellere göre farklı hale getirildi.

aehra elektrikli otomobil iç tasarım

 

İç Tasarım Özellikleri

Aehra İç Tasarımı, deri gösterge panelinin ortasına ek olarak, daha küçük ve uzun bir dokunmatik ekran yerleştirilmiştir. Sürücü ve ön yolcu arasında yer alan navigasyon, ısıtma ve havalandırma ve eğlence gibi araç fonksiyonlarının ön koltuklardan kontrol edilmesini sağlnmaktadır.

Aehra SUV, uzun, boyunduruk benzeri bir direksiyon simidi ile donatılmıştır. Direksiyon simidinin üst kısmındaki küçük bir dijital şerit, sürücüye bilgi sağlamaktadır. Start-up ayrıca, çok fazla konfor sağlaması ve süper spor arabalardaki gibi desteklemesi gereken yüksek kaliteli ön ve arka koltukların reklamını yapıyor.

İtalyan-Amerikan şirket, kendi açıklamalarına göre şu ana kadar büyük ölçüde kendi finansmanını sağladı. Aehra şu anda dış yatırımcıların ilk para toplama turunu tamamlama sürecinde. Marka, önümüzdeki Nisan 2023’te ikinci model olarak bir sedan modeli tanıtmak istiyor. Teslimatların 2025 yılında başlaması planlanırken modellerin diğerlerinin yanı sıra Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve Körfez Ülkelerinde piyasaya sürülmesi hedeflenmektedir.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir