Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Afeela, Sony/Honda Ortak Girişimi Tanıtıldı

Yayınlayan

on

Sony, dördüncü kez elektrikli araba prototipini tüm Dünya’ya tanıtmak için CES 2023 fuarına getirdi. Elektrikli otomobilin adı ise AFEELA. Sony Honda Mobility ortak girişiminin kendi elektrikli araba markasının gelecekteki adı AFEELA oldu . Bu , iki şirkete göre geleceğin mobilite deneyiminin odak noktası ve kullandıkları slogan ise ” HİS ” oldu.

Gelecek sihirli bir kelimedir. Sony’nin sunumuna göre otomobil, 2025’in ilk yarısında ABD’de ön siparişe açılacak ve ilk teslimatlar 2026 baharında Kuzey Amerikalı müşterilere teslim edilecek . Ortak girişimin CEO’su Yasuhide Mizuno, Avrupa için Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda aracın yollara çıkacağı herhangi bir dönemden bahsetmedi. Bu otomobil 4.895 mm uzunluğunda, 1.900 mm genişliğinde ve 1.460 mm yüksekliğinde, 3.000 mm dingil mesafesine sahip bir elektrikli arabadır.

Afeela Teknik Özellikleri

Aracın teknik verileriyle ilgili olarak ise pek yeni bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle, şu ana kadar sağlanan bilgilerin hala geçerli olduğunu varsayıyoruz. 400 kW (536 hp) çift motorlu dört tekerlekten çekiş, 4,8 saniyede 0-100 km/s hızlanma ve 240 km/s azami hız hala bu otomobil için geçerli. Şu anda fiyat ve pil boyutu hakkında yeterli bir bilgi bulunmuyor.

Üretici marka, aracın sensör ve bilgi-eğlence özelliklerine odaklanarak yalnızca elektronik yeniliklerin altını çizmektedir. Otonom sürüş için 45 sensöre sahip olacak araçta, gelişmiş araç içi eğlence seçenekleri yer almaktadır. Ayrıca çok özel bir tür Prototip olan bu modelin ön kısma gömülü bir ekranda AFEELA logosunu görebilmekteyiz. Ayrıca ön panelde hava durumu, arabanın şarj durumu gibi bilgileri görebileceğiniz ekran bulunmaktadır.

elkektrikli araba Afeela iç mekan

Şirket, elektrikli arabadaki yazılımı sürekli olarak güncellemeyi planlıyor. Diğer üreticilerden zaten bildiğiniz bir özellik bu. Sony, Qualcomm’un “Snapdragon Digital Chassis” adını verdiği bir platform geliştirmek için Qualcomm ile birlikte çalışacak. İlk yayıncının tüm eğlence programı bunun üzerinde tasarlanmaktadır. Ayrıca Epic Games, grafik arayüzler için Unreal Engine’i sağlayacak bir diğer destekçi markadır.

Basın bülteninde aracın iç mekanı da yorumlandı. İç mekan, yolcuları yumuşak bir koza içinde saran yumuşak, yuvarlak bir tonda tutulmuştur.  Renkler açık ve gözü yormayan tonlardan seçilmiştir. Atmosfer sadece hoş değil, aynı zamanda minimum dikkat dağıtıcı süslemeler ve renklerle mümkün olduğunca basit olacak şekilde tasarlandı. Yeni elektrik markasının dediği gibi, “Amacımız, insanlara odaklanan ve onların istedikleri işlevselliği sunan bir deneyim yaratmaktır .”

Sony’nin geçen yıl tanıttığı SUV çeşidi bu yılki fuarda yoktu. Ancak Sony, AFEELA’dan tek bir araba yerine “yeni bir marka” olarak bahsetti, bu nedenle bir noktada bir SUV varyantının olacağını varsaymak doğru bir tahmin olacaktır.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir