Elektrikli Araba Haberleri

Aston Martin’in İlk Elektrikli Otomobili 2025’de Yollarda

Yayınlayan

on

Büyük Britanyalı otomobil üreticisi Aston Martin, elektrikli otomobil planlarında yeni bir güncelleme yayınladı.  Yayınlanan güncellemede 2025 yılında markanın ilk elektrikli arabasını tanıtmayı planlıyor. Bu tamamı elektrikli olan modelden önce şirketin ilk plug-in hybrid’i piyasaya sürecek.

Verilen bilgilere göre, “Elektrikli araçlar için değişmeyen program, ilk PHEV model 2024’ten itibaren teslim edilecek, ilk BEV model ise 2025’te piyasaya sürülecek, 2030’a kadar tamamen elektrikli spor ve SUV modellerinin ürün kataloglarına girmesi beklenmektedir.

2024 yılında çıkacak olan plug-in hybrid model bir süper spor otomobil olarak tasarlanıyor. Daha önceki açıklamalara göre, lüks markanın elektrikli geleceğine giden yolu anlatmaktadır. Altı ay önce yapılan açıklamalara göre, 1000 hp’den fazla yarı zamanlı elektrikli otomobil, ilk elektrikli otomobilin sürücü kullanımı, optik ve ses açısından neler sunabileceğini ispatlıyor nitelikte.

Kreatif Direktör Marek Reichman, Valhalla’nın markanın elektrikli portföyünün dış tasarımına da öncülük ettiğini söyledi. 

“Karbon veya gövde rengiyle arabayı nasıl parçalara ayırırsınız veya elektriğe kendi dilini vermek için onu nasıl boyarsınız? Bence kendine ait bir dili olmalı.”

Aston Martin’in ilk tam güçlü aracının ne tür bir araç olacağı henüz belli değil. Aslında bunun için Mercedes-Benz teknolojisinin kullanılacağı düşünülmekteydi. Stuttgart merkezli şirket, İngilizlere yatırım yaptı ve hissesini art arda yüzde 20’ye çıkarmak istiyor. Gelen haberlere göre Aston Martin, diğer elektrikli otomobil teknolojilerinin kullanımını incelemeye devam ediyor. Burada da bir birliktelik söz konusu olabilir.

İngiliz otomobil üreticisi, batarya teknolojisi için batarya uzmanı Britishvolt ile işbirliği yapmaya karar vermiş durumda. Aston Martin ve Britishvolt, yüksek performanslı pil hücresi teknolojisi geliştirmeyi planlamaktadır. Markanın ilk elektrikli otomobili, yarış pistinde tekrarlanabilir performans için yeni standartlar belirleyecek. Odak noktası aynı zamanda şarj süresi ve menzilidir. Fakat şimdilik hem şarj kapasitesi hem de menzili için bir açıklama gelmedi.

 

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version