Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Audi Q4 e-Tron Yazılım Güncellemesi

Yayınlayan

on

Audi Q4 e-Tron

Audi, elektrikli SUV Q4 e-tron ve coupe versiyonu Q4 Sportback e-tron’u geliştirmeye devam ediyor. Bu otomobilin seri başlangıcından itibaren tüm araçlar, 2022 model yılı dahil olmak üzere, 3.2 yazılım güncellemesi alacak. Güncel model yılı olan 2023’te bu yazılım seri olarak kullanılacak. Yeni özellikler arasında özellikle gelecekteki yazılım güncellemelerini kablosuz bir “Over-the-Air” arabirim üzerinden alma imkanı bulunuyor.

Q4 e-tron ve Q4 Sportback e-tron için yazılım güncellemesi ile kişisel kullanıcı profilleri de oluşturulabilir. Ayrıca, myAudi uygulamasındaki rota planlayıcı ile planlanan bir rota Q4 e-tron’a gönderilebilir. Navigasyon verileri, son hedefler gibi, kaydedilir. Ayrıca, myAudi uygulaması aracılığıyla aracın konumu bulunabilir ve çeşitli durum mesajları alınabilir. Arıza veya hafif kazalar durumunda, Audi hasar hizmeti dahil çevrimiçi arıza çağrısı mevcut olacak.

Evde veya yolda şarj yaparken, yazılım güncellemesi de ek değer sunuyor: Örneğin, değişken bir elektrik tarifesinden, özellikle gece saatlerinde uygun fiyatlı şarj yapmak için “Tercih Edilen Şarj Zamanı” özelliği yardımcı olur. Belirli bir şarj penceresi belirlenebilir.

Ayrıca, araçta ve myAudi uygulaması aracılığıyla şimdi Alternatif Akım (AC) ile şarj etmek de daha konforlu hale geldi: Hareket saatine göre ön koşullandırma ile, kışın iç mekanı ısıtmak için gereken enerji, araca harici bir enerji kaynağı üzerinden şarj edilir – örneğin ev duvar kutusu veya halka açık bir şarj istasyonu.

Ayrıca, dış sıcaklık ve şarj durumu dikkate alınarak yeniden tasarlanmış bir termal yönetimle yeni yazılımla tüketim optimizasyonu sağlanır. Yazılım sürümü 2.3’e göre iyileştirilmiş bir şarj hızı kontrolü, 135 kW’ye kadar artan doğru akım (DC) şarj hızı sağlar. Ayrıca, istek üzerine, batarya koruma fonksiyonu mevcuttur, bu sayede şarj seviyesi otomatik olarak %80 ile sınırlandırılır ve batarya ideal şarj durumunda kalır.

Tüm 2023 model Q4 e-tronlar ayrıca Plug & Charge özelliğine ve kablosuz Over-the-Air arabiriminden yazılım güncellemeleri alma özelliğine sahiptir. Modell yılı 2023’ün yeni yazılımıyla donatılmayan Q4 e-tron sahiplerinin tümü, güncelleştirmelerin yüklenmesi için Audi bayileri tarafından bilgilendirilecektir. Bekleme sürelerini önlemek için, yazılım güncellemeleri bölge ve aşamalar halinde yapılacaktır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir