Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Audi, Üretim Planını Açıkladı

Yayınlayan

on

Audi, fabrikaları elektrikli olmaya devam ediyor.

Audi, 2026’dan itibaren dünya pazarına yalnızca tamamen elektrikli modelleri piyasaya sürmeyi planlıyor. Premium üretici, içten yanmalı motorlarının üretimini 2033 yılına kadar kademeli olarak durduracak. Volkswagen , bu karardan yola çıkarak şimdi tüm fabrikalarını adım adım elektrikli otomobil üretimi için hazırlıyor.

Audi Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gerd Walker, “Tüm fabrikaları adım adım geleceğe götürüyoruz” dedi. Ayrıca “Elektrikli fabrika açmak istemiyoruz. Bunun yerine, mevcut fabrikalarımıza yatırım yapıyoruz, böylece en sonunda yeni inşa edilen üretim sahaları, sözde sıfırdan tesisler kadar verimli ve esnek olacaklar.” Bu, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan sürdürülebilirliktir. Walker, “Bu Audi yaklaşımı kaynakları koruyor ve sürdürülebilir birinci sınıf elektrikli otomobil sağlayıcısına dönüşümümüzü hızlandırıyor” dedi.

Yapım direktörü, prodüksiyonu uzun vadede esnek, dirençli ve geleceğe dönük hale getirmek istediğini açıklıyor. Bu nedenle Audi, stratejiyi bütünsel olarak ve farklı bakış açılarından geliştiriyor. Şirket, kârlılık, sürdürülebilirlik, esneklik ve çekiciliğin eşit hedefler olduğu geleceğin üretimini 360 fabrika olarak adlandırıyor.

Bu on yılın sonunda Audi, dünya çapındaki tüm üretim tesislerinde elektrikle çalışan modeller üretmeyi planlıyor. Walker, “Bunu yapmak için yüksek nitelikli iş gücümüze güveniyoruz ve 2025 yılına kadar yaklaşık 500 milyon Euro’luk bir eğitim bütçesiyle tüm çalışanlarımızı geleceğe hazırlıyoruz” diyor.

Halihazırda seri olarak tamamen elektrikli araçlar üreten iki tesis var: Böllinger Höfe ve Brüksel. Gelecek yıldan itibaren Q6 e-tron, Ingolstadt’taki montaj hattından çıkan ilk tamamen elektrikli model olacak. Sonraki yıllarda elektrikli otomobil üretimi de kademeli olarak Neckarsulm, San José Chiapa ve Győr’de başladı. 2029’da tüm üretim tesisleri en az bir adet tam elektrikli araç üretmelidir. Yerel koşullara uyarlanmış kalan yanma modellerinin üretimi, önümüzdeki on yılın başından itibaren aşamalı olarak durdurulacak.

Audi’ye göre, yeni tesisler yalnızca ek kapasitenin gerekli olduğu yerlerde inşa ediliyor. Şirket şu anda Çin’in Changchun kentindeki bir işbirliği şirketinin parçası olarak yeni elektrikli otomobil platformu PPE’ye (Premium Platform Electric) dayalı modellerin yerel üretimi için bir üretim tesisi kuruyor. 2024’ün sonunda, Çin’de sadece tamamen elektrikli Audi modellerinin montaj hattından çıkacağı ilk otomobil fabrikası burada inşa edilecek.

Audi Üretkenliği Arttırmak İstiyor

Walker, “Üretkenlik ve optimizasyonda büyük sıçramalar yapmak için gerekli dönüşümler yoluyla e-mobiliteye geçişi kullanacağız” diyor. Audi’nin geleceğe hazır üretim ağı ekonomik, sürdürülebilir, çekici ve esnek olmalıdır.

Audi, gelecekte ekonomik olarak üretime devam edebilmek için yıllık fabrika maliyetlerini 2033 yılına kadar yarıya indirmek istiyor. Bu amaçla, müşterilere herhangi bir fayda sağlamayan araçlardaki karmaşıklık azaltılmalıdır. Bu amaçla, mümkün olan en yalın üretim süreci, gelecekte araçların geliştirilmesinin ilk aşamalarında dikkate alınacaktır. Ek olarak, birinci sınıf üretici, örneğin yazılım sunumları ve işletim sistemi değişiklikleri gibi BT giderlerini azaltırken, üretimin dijitalleşmesini daha da ilerletmek istiyor.

Yeni geliştirilen başka bir çözüm olan çevrimsiz modüler montaj, gelecekte yüksek düzeyde ürün çeşitliliği ile başa çıkmayı kolaylaştırmak için Audi tarafından kullanılacaktır. “Sanal montaj planlaması yalnızca malzeme kaynaklarından tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yeni, esnek ve konumlar arası işbirliğine şimdiden olanak tanır” diyor.

Sürekli Artış Gösteren Bir Üretim Olacak

Audi, müşteri talebindeki veya üretim programındaki dalgalanmalara daha esnek tepki verebilmek için üretim süreçlerini daha da esnek hale getirecek. Walker, “Müşterilerimiz için en iyisini elde edecek şekilde hem ürün hem de üretim oluşturmak istiyoruz” diyor. Bu amaçla, örneğin, yeni elektrikli Q6 e-tron, ilk olarak Ingolstadt’ta A4 ve A5 ile aynı hatta üretilecek. Elektrikli modeller daha sonra yavaş yavaş hatlardaki içten yanmalı motorların yerini aldı.

2025 yılına kadar, tüm Audi üretim tesisleri CO2 nötr dengede üretim yapmalıdır. Brüksel ve Győr’deki tesislerin yanı sıra Neckarsulm’daki Böllinger Höfe dönüştürüldü. Ayrıca markanın çevre programı, biyolojik çeşitliliğin korunması ve korunmasının yanı sıra kaynak ve su verimliliği alanlarına da hitap ediyor. Örneğin, üretimde ekolojik ağırlıklı su tüketimi 2035 yılına kadar bugünkü değere göre yarı yarıya azaltılacak.

360factory yolunda, Audi üretimi kendine daha iddialı sürdürülebilirlik hedefleri belirliyor: 2030 yılına kadar şirket, birincil enerji tüketimi, enerji santrali emisyonları, CO2 eşdeğerleri, hava kirleticiler, yerel su riski alanlarındaki mutlak çevresel etkisini yarıya indirmek istiyor. , ve atık su ve atık hacimleri 2018 yılındaki değerlere göre azalmaktadır. Önemli kaldıraçlar, yenilenebilir enerjinin kendi kendine üretilmesi ve kaynakların kapalı döngülerde kullanıldığı, giderek daha fazla döngüsel değer yaratma için yenilikçi teknolojilerin kullanılmasıdır.

Audi, Yenilikçi Çalışma Saatleri ile

Audi’ye göre 360factory, hem şirket içinde hem de şirket dışında  “ayrıca üretimde” kendini çekici bir işveren olarak sunmayı da içeriyor. Şu anda çalışma saatlerinin saate bağlı alanlarda bile nasıl daha esnek hale getirilebileceğine dair konseptler üzerinde çalışıyorlar. Çalışma ortamı ve dinlenme odaları da çalışanlar için daha konforlu hale getirilmiştir. Audi üretimi kendisini sadece bir araç üreticisi olarak değil, aynı zamanda bir süreç teknolojisi geliştiricisi olarak görüyor.

Walker, “Gemideki çalışanlarımızın yanı sıra ilgili tüm taraflar, öğrenciler ve profesyoneller için en iyi işveren olmak istiyoruz” diyor. “Elektronik ve yazılım geliştirme gibi üretim için oldukça alışılmadık disiplinlerde de 360factory’ye dönüşüm için en iyi beyinlere ihtiyacımız var.”

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir