Connect with us

Şarj Pil Haberleri

BMW ve Solid Power Pil Ortaklığı Başlıyor

Yayınlayan

on

BMW ve Solid Power

Solid Power, elektrikli arabalara pil geliştiricisi olarak sektörün önde gelen şirketlerinden biridir. Son yapılan açıklamada BMW ve Solid Power ile ortaklığı açıklandı.

Solid Power, BMW Grubu’na Solid Power’ın tüm sıvı olmayan hücre tasarım (batarya) ve üretim bilgi birikimini kapsayan bir araştırma ve geliştirme lisansı verdiğini duyurdu.

Solid Power ve BMW İşbirliğinin genişletilmesi, her iki şirket için de önemli avantajlar sağlamaktadır. Özellikle de Solid Power’ın ABD’deki tesislerinde ve BMW Grubu’nun Almanya’daki tesislerinde, sıvı olmayan teknolojinin performansını ilerletmek için tamamlayıcı hücre geliştirme ve üretim faaliyetlerini gerçekleştirmeyi içermektedir.

BMW Grubu, Solid Power’ın pilot üretim hatlarını kendi tesisinde çoğaltmayı ve Solid Power’ın özel teknolojisine dayalı prototip hücreler üretmeyi planlamaktadır. BMW’de prototip hattını kurmadan önce, otomobil üreticisinin ekibi Solid Power’ın tesislerinde hücre üretim işlemlerini optimize etmek için el ele çalışacaktır.

BMW ve Solid Power Cephelerinden Açıklamalar

“Bu genişletilmiş ortaklık ve güçlendirilmiş işbirliğini, Solid Power’ın teknolojisi geliştirmeye yönelik bir adım olarak görüyoruz”, diyor Solid Power’ın Chief Operating Officer’ı Dr. Derek Johnson.

BMW AG’nin Geliştirme Direktörü Frank Weber ise: “Sıvı olmayan bataryalar gelecek için ciddi bir potansiyel taşıyor. Solid Power ile daha da yakın çalışmayı ve Solid Power’ın tasarımlarına dayalı sıvı olmayan hücreleri kendi pilot tesisimizde üretebilme yeteneğini geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz. Bu anlaşma ile Solid State prototip hattımızın yüklenmesini ve şirketlerimizin bu vaat eden hücre teknolojisini komercallaştırma ortak hedefine ulaşma hızını arttırmasını bekliyoruz”.

BMW Bataryasına Yatırım Yapıyor

BMW Grubu, Solid Power’a, belirli kilometre taşlarına ulaşılması koşuluyla, toplam 20 milyon dolar ödemesini 2024’e kadar gerçekleştirecek. Genişletilmiş ortak geliştirme anlaşması, Solid Power’ın özel All-Solid-State elektrot ve hücre üretim bilgi alışverişini içermektedir. Ancak Solid Power’ın elektrolit malzemesi ile ilgili mülkiyet hakkı lisansı içermez. BMW Grubu, prototip üretim hatlarını kurduğunda, Solid Power, BMW Grubu için prototip hücrelerin üretimi için elektrolit malzemesini temin etmeyi bekleyecek.

Solid Power‘a göre, şirketin pil hücrelerinin enerji yoğunluğu 390 Wh/kg ve 930 Wh/l’dir. Onların 1000’den fazla şarj ciklosunu aşması ve 15 dakika içinde %80 kapasiteye şarj edilebilmesi beklenmektedir. Şirketin hücrelerinin anodları grafit tabanlı geleneksel anodlardan on kat daha fazla saklama kapasitesine sahip silisyumdan oluşmaktadır ve bu da elektrikli arabalar için önemli bir menzil artışı anlamına gelmektedir. Ayrıca, sıvı elektrolitlerden daha güvenli ve sıcaklık dengesi daha iyi olan sülfid tabanlı katı elektrolit de daha önemlidir.

Eğer her şey beklenen şekilde ilerlerse, günümüzde hala yaygın olan menzil korkusunu sona erdirecek olan, daha az alan , daha yüksek kapasite sunan yeni hücre teknolojisi en geç 2030 yılında ilk seri otomobillerde kullanıma hazır olacak. BMW, zaten 2025 yılında, Festkörper pille donatılmış bir prototipi tanıtmak istediğini açıklamıştı. BMW ve Solid Power ortaklığı elektrikli araba dünyasına güç verecektir.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.