Elektrikli Araba Haberleri

CEO Musk, Tesla’nın İmajına Zarar Veriyor

Yayınlayan

on

Tesla patronu Elon Musk, tartışmalı açıklamalarıyla bir süredir ABD’deki sol ve yeşil eğilimli müşterileri ve savunucuları korkutuyor. Seri girişimcinin ve bu arada dünyanın en zengin insanının siyasi olarak gittikçe sağa kayıyor gibi görünmesi ve giderek daha radikal açıklamalar yapması bu ülkedeki Tesla imajını da etkiliyor anlaşılan.

Fikir araştırma enstitüsü Civey tarafından Spiegel adına yapılan bir ankette, arabalarla ilgilenenlerin yüzde 47’si Musk’ın mevcut davranışının Tesla hakkındaki görüşlerini “açıkça olumsuz” etkilediğini söyledi. Yüzde 16’sı tepkilerini “oldukça olumsuz”, yüzde üçü “oldukça olumlu” ve yüzde altısı “kesinlikle olumlu” olarak nitelendirdi.

Anket 1-9 Aralık tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi. Musk kısa süre önce satın aldığı mikroblog hizmeti Twitter’da daha aşırı pozisyonlar yayınladığından, kısa bir süre sonra görüşler daha da olumsuz olabilirdi . Buna göre, özellikle Demokratlar arasında popüler olan ancak koronavirüs aşılama kampanyaları nedeniyle birçok muhafazakar tarafından nefret edilen virolog Anthony Fauci’nin yargılanmasından yana. Yerli Güney Afrikalı da kendi cinsiyet kimliklerini belirlemek isteyen insanlardan veya “uyandıran” herhangi bir şeyden hoşlanmıyor gibi görünüyor.

Pazar araştırma şirketi Morning Consult’a göre, Tesla’nın ABD’deki popülarite oranları, özellikle şimdiye kadar elektrikli araba satın alma isteğini domine eden Demokrat Parti taraftarları arasında düştü. Morning Consult’a göre yılın başından bu yana marka güveni çoktan düştü, ancak Twitter’ın devralınması bir “baraj patlaması” anlamına geliyordu. Kutuplaştırıcı figür Elon Musk şimdi Tesla markasına bulaşıyor.

Almanya’da kötü Tesla imajı

Civey anketine göre, bu ülkedeki çoğunluk reddi tüm yaş, meslek ve eğitim gruplarından geçiyor ve cinsiyet, bölgesel köken, medeni durum, eğitim nitelikleri, dini görüş ve siyasi tutumdan bağımsız. Ancak ankete katılanlardan AfD’ye oy verme niyetini ifade edenlerin yalnızca yüzde 35’i Musk’ın davranışına olumsuz tepki verdi. Ancak bu grupta bile olumsuz tepkiler yüzde 23 ile olumlu tepkilere ağır bastı.

Der Spiegel’in haberine göre, Musk ile bir bağlantısı olmasa bile, Almanların yalnızca yüzde dokuzu Tesla’yı “çok” veya “çok sevimli” buluyordu . Yüzde 69’u üreticiyi “daha az” veya “hiç sevilmez” olarak değerlendirdi. Bu, Tesla’yı, yine parti tercihi ne olursa olsun, Almanya’da üretim yapan büyük otomobil üreticileri arasında açık ara en popüler olmayan hale getiriyor.

Ankete göre Tesla hala en büyük sempatiyi öğrenciler (%27), 30 yaşın altındakiler (%22), Sol Parti seçmenleri (%21) veya memurlar (%17) arasında buluyor – ama hepsinde bu vakalar yalnızca açık bir azınlıktır.

Musk’ın açıklamalarının yanı sıra yönetim tarzının da Tesla imajını gölgelemesi gerekiyor. Bazen kaba ve küskün, son derece talepkar olarak görülüyor ve bireyin iyiliğini çok az umursuyor. ABD’deki Tesla çalışanları için sürpriz işten çıkarmalar nadir değildir ve bazı durumlarda doğrudan Musk’ın emriyle olabilir. Tesla’nın Berlin yakınlarındaki Brandenburg’daki yerel fabrikasında boş pozisyonları doldurmada devam eden sorunlarının da gösterdiği gibi, Almanya’da pek çok kişi çalışmak istemiyor .

Tesla ürünleri ile ilgili olarak, pazar lideri elektrikli tahrik teknolojisi dışında her zaman kalitelerine yönelik eleştiriler vardır. Hizmet ve müşteri sorunlarının ele alınması da sıklıkla eleştirilir. Ayrıca, sürücü destek sistemlerinin olgunlaşmamış olduğu ve olası güvenlik riskleri hakkında tekrarlanan uyarılar var. Yerleşik ve diğer yeni otomobil üreticilerinden artan cazip tekliflerle birlikte Tesla, gelecekte elektrikli otomobil pazarına hakim olmayı daha zor bulabilir.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version