Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Cereyan Elektrikli Araç Takımı TEKNOFEST 2023 birincisi seçildi

Yayınlayan

on

2023 yılında Kocaeli Gebze TÜBİTAK tesislerinde düzenlenen TEKNOFEST 2023 Elektrikli Araç Yarışmalarında Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi adına yarışan “Cereyan Elektrikli Araç Takımı” FATİH isimli elektrikli aracıyla iki dalda Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Bilimleri Öğretmeni Yasemin Polat’ın danışmanlığını yaptığı CEREYAN EC elektrikli araç takımı 2023 yılı TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde 2000 aracın katıldığı 3. Liseler arası “Efficiency Challange” Elektrikli Araç yarışlarında 3 elemeden geçerek finallerde yarıştı. “Cereyan Elektrikli Araç Takımı” ilk kez katıldıkları yarışta, büyük bir başarı göstererek; “Yerli Ürün Kategorisinde” ve “Görsel Tasarım Kategorisinde” olmak üzere toplam 2 dalda Türkiye birinciliği kazanarak çok büyük bir başarı elde etti.

Dünyanın en çok katılımlı ve en prestijli teknoloji yarışmalarından TEKNOFEST 2023 yarışmalarında “Efficiency Challange” Elektrikli Araç kategorisinde verilen toplam 4 ödülün ikisini Türkiye birincisi olan Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi aldı.”Cereyan Elektrikli Araç Takımı” danışmanı Fen Bilimleri Öğretmeni Yasemin Polat’ı ve eşi Nusret Polat’ı, takım kaptanı 11. Sınıf öğrencisi Ahmet Ferhat Sarı’yı, takım üyeleri Mustafa Zengin, Hatice Kübra Karaman, Mehmet Emin Öztepe, Sena Tatar, Kadir Mert, Zeynep Burcu Çiçek, Ahmed Eren Yıldız, Yusuf Mete Macit ve bu başarıya katkı sunan herkesi tebrik ediyoruz.

 

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir