Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

Dacia Jogger 140 Hibrit Özellikleri

Yayınlayan

on

Dacia Jogger 140 Hibrit Teknik Özellikleri

Dacia, Jogger 140, 2023 Mart ayından itibaren tüm özelliklerini elektrikli olarak piyasaya sunmayı hedefliyor. Romanya’nın Mioveni fabrikasında Renault Grubu teknolojisi kullanılarak üretilen Jogger Hybrid 140, Dacia markasının hibrit teknolojisine sahip ilk modelidir. 23.800 Euro‘dan başlayan fiyatlarla, yedi koltuğa kadar Avrupa’da ki en uygun fiyatlı hibrit aile otomobili olduğu tahmin edilmektedir.

Dacia yöneticisi Lionel Jaillet, “Bu, saf elektrikle çalışan ve yakıt tüketimini azaltan debriyajsız vites kutusuna sahip bir hibrit,” diye otomobili tanımlamaktadır. Yeni hibrit versiyon aynı zamanda Jogger’ın tüm avantajlarını bagaj hacmi alanından ödün vermeden ve aynı ferah iç mekanla sunmaktadır. Araca güç sağlayan bataryalar, stepne bölmesi alanında araç tabanının altına yerleştirilmiştir.

Dacia Jogger Hybrid 140, sürücünün tercihlerine göre farklı öncelikler ayarlamak ve bataryanın şarj seviyesi, kalan mesafe ve enerji akışı gibi bilgileri görüntülemek için kullanılabilen, özelleştirilebilir 7 inç ekrana sahip bir hızölçer birimine sahiptir. Daha fazla konfor için, model standart olarak bir elektrikli el freni ve kapalı saklama bölmesi ve kol dayanağı olan bir orta konsol ile birlikte gelmektedir.

Dacia Jogger 140 Teknik Özellikleri

Dacia Jogger Hibrit 140, 103 kW/140 hp güç organına sahiptir. Benzinli motor ve LPG tahrikli olarak mevcut serinin en düşük tüketim ve CO2 emisyon değerleri bu hibrit araçta bulunmaktadır. Modelde 1,6 litre hacimli dört silindirli benzinli motorun yanı sıra iki elektrik motoru bulunuyor: Ana elektrik motoru şanzımana entegre edilmiş, güç için kullanılıyor ve vites değiştiriyor. Daha zayıf olan birim, marş üreteci olarak çalışmaktadır. Debriyajsız çok modlu şanzıman, elektrikli tahrik için iki vitese ve içten yanmalı motor için dört vitese sahiptir. Vites geçişleri otomatiktir.

1,2 kWh pil ile birlikte yavaşlarken veya fren yaparken enerjiyi geri kazanmak için yüksek geri kazanım sayesinde Jogger Hybrid 140, Dacia’ya göre şehir trafiğinde yolculukların yüzde 80’ini elektrikli olarak gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor. Aynı sürüş tarzına sahip saf içten yanmalı motora sahip bir araca kıyasla yakıt tüketimini yüzde 40’a kadar azaltmak da mümkün. Spesifik olarak, 4,9 ila 4,8 l/100 km toplam tüketim ve 111 ila 108 g/km CO2 emisyonu test sonuçlarında ortaya çıkmıştır.

Dacia, “Hızlanma sırasında tamamen elektrikli, güçlü sürüş ve otomatik vites değişimi, Jogger Hybrid 140’ın sürüş konforunu ve sürüş keyfini artırıyor ve mükemmel bir enerji dengesi sağlıyor” diye kullanıcılarına söz veriyor. Şirket, pilin ömrü için de, sekiz yıl veya 160.000 kilometre garanti veriyor.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir