Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Dacia Spring İçin Rekor Başvuru

Yayınlayan

on

Dacia, ilk ve tek elektrikli otomobili olan küçük SUV Spring’e talep rekor seviyelere ulaştı. Renault’un uygun fiyatlı yan sanayisi Dacia, bahar 2021’de başlayan siparişlerin ardından iki yıl sonra dünya genelinde 108.000’den fazla satın alma talebinin olduğunu açıkladı. Bu gerçekten de şok edici bir sayı.

Dacia Spring’in dört alıcısından üçü özel piyasadan geliyor. 2022 yılında, 48.900 özel alıcı Romanya’da üretilen bu otomobili tercih etti. Bu sayı, 2021’e göre %75 daha fazla durumda. Dacia’ya göre, model artık Avrupa’daki özel pazarda en çok satan üçüncü elektrikli araç haline gelmiş durumda.

Dacia Spring, Avrupa’da önde gelen elektrikli araçlardan biri haline gelmek için iki yıldan daha kısa bir sürede Romanya’da geliştirildi. Bu yılın başlarında Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Spring Extreme Electric 65, motor gücünde ve otomobilin gidebileceği menzili arttıran yenilikler barındıyor.

Üreticiye firmaya göre, Electric 45 veya Electric 65 motorlu Spring, Avrupa’da en çok satılan 20 elektrikli araç arasında yer alıyor. DIN standartlarına göre bir tondan daha az ağırlığı olan tek tam elektrikli, dört kişilik araç olması da ayrı bir ayrıcalığıdır. Sadece 188 kilogram ağırlığındaki bataryası, onu daha ucuz ve hafif bir araç yapıyor. Ayrıca, ağır bir elektrikli araca kıyasla daha az enerji tüketmesi de tasarruf yönünden iyi olmasını göstermektedir.

Dacia Spring Teknik Detaylar

Spring Extreme Electric-65 motoru ile WLTP testlerinde 220 kilometre menzile sahip olduğu söyleniyor. Dacia’ya göre, sürüş esnasında toplanan veriler, Spring’in hafif ve kompakt bir araç gibi kullanıldığını gösteriyor. Ortalama günlük sürüş mesafesi 31 kilometre olduğunda, müşterilerin %68’i günde 30 kilometreden az yol kat ediyor. Bir batarya şarjının bir hafta boyunca yeterli olabileceği halde, sürücüler sık sık şarj etmeyi tercih ediyorlar.

Kullanıcılar ortalama olarak günde 5,4 km yol yapıyorlar. İlk başta ikinci araba olarak satın alınan Spring, hafta içi çoğu evde birden fazla araç olduğundan, %90’ında ana ulaşım aracı haline geliyor. Spring sürücülerinin ortalama seyir hızı 26 km/saat’tir. Müşterilerin %93’ü SUV ile ilk kez özel bir elektrikli araç kullanıyorlar.

Almanya’da şimdiye kadar yaklaşık 20.000 Spring kaydı yapıldı. Bunların 14.500’ü 2022 yılına, 4.050’si ise 2021’e aitti. Şehir aracının elektrikli araç pazarındaki payı, 2022 yılında %3,1 idi ve bu da Spring’in tüm elektrikli araçlar arasında Dacia’ya göre sekizinci sırayı almasını sağladı.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir