Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Araba Satın Alma İsteği Düşüyor

Yayınlayan

on

Elektrik fiyatlarının artması ve vergi indirimlerinin ortadan kalkması elektrikli araçların satın alma isteğini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Anket şirketi tarafından yapılan güncel bir temsili anketinde, otomobil sürücülerinin %40’ı böyle elektrikli otomobiller hakkında farklı düşünmeye başladı.

%32’si için, bir satın alma yalnızca elektrik fiyatları tekrar düştüğünde veya vergi indirimleri tekrar arttığında gündeme gelecektir diye düşünüyor. Ankete katılanların %8’i, elektrikli araç satın almanın artık seçeneklerinden çıktığını söyledi. Anket için, AutoScout24 ve pazar araştırması enstitüsü Innofact, 8-10 Şubat 2023 tarihleri arasında toplam 1038 otomobil sahibini ankete sokmuştu.

Avrupa otomobil sürücüleri satın alma isteklerini artırıp artırmadığını belirlemek için anket yaparak, elektrikli araçlar için verilen vergi indiriminin 2022 sonunda azaltılması ve artan elektrik fiyatlarının etkilerini ölçmek istedi. Katılımcıların %40’ı, bu durumun tutumlarını değiştirdiğini belirtti.  Detaylara bakıldığında, katılımcıların %15’i, elektrik fiyatları düşerken aynı anda çevre bonusunun da artması durumunda bir elektrikli araç satın alma seçeneği değerlendirebileceklerini söyledi.

Diğer 12% için, sadece elektrik maliyetleri önemli bir kriterdir. Bu maliyetler düşürüldüğünde, elektrikli araç satın almayı yeniden düşüneceklerdir. Yalnızca %5’i, devlet yardımlarının tek başına bir elektrikli araç satın alma kararında belirleyici olduğunu belirtti. Çevre bonusu artırıldığında, bir satın alma yapmayı düşünebilirler. Diğer 8% ise, elektrik fiyatları ve teşviklerindeki değişim nedeniyle elektrikli araç satın alma fikrinden tamamen vazgeçmişlerdir.

Sadece Her Dört Kişiden Biri Elektrikli Araba Almak İstiyor

Bu nedenle, siyasi ve ekonomik etkilerle, otomobil sahiplerinin %40’ının elektrikli araçlara olan satın alma tutumları değişirken, %60’ı sabit kaldı. %36’sı ise, ucuz elektrik ve daha yüksek teşvik ödemeleri döneminde bile elektrikli araç satın almayı düşünmüyordu. Sadece ankete katılan otomobil sahiplerinin %24’ü, halihazırda geçerli koşullar altında bir elektrikli araç satın almayı düşünüyor.

Böylece, elektrikli araçlara şüpheyle yaklaşanların sayısı önemli ölçüde artmıştır: Zaten hiçbir zaman bir elektrikli araç satın almak istemeyen %36’ya ek olarak, değişen koşullar nedeniyle teknolojiye olan ilgisini kaybeden %8’i ekleyerek, elektrikli araç karşıtı tutuma sahip olanların oranı arttı. Sadece daha iyi koşullarda bir elektrikli araç satın alacak olan %32 ile birlikte hesaplandığında, Alman otomobil sahiplerinin %76’sı, elektrikli araç satın alımına şu anda şüpheyle yaklaşıyor veya reddediyorlar.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version