Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Araba Tesla Siparişleri Düşüşte

Yayınlayan

on

Amerikalı elektrikli araba üreticisi Tesla için şu an işler pek de iyi gitmiyor. Ancak yeni satış rekorlarının olduğu bu dönemde, yeni modeller tanıtıldığı veya heyecan verici gelişmeler beklendiği için durum biraz farklı gözükmektedir. Fakat aksine, Giga Şangay’daki üretimler durduruldu, hisse senedi Elon Musk’ın Twitter’a odaklanmasından ve satış yapmasından dolayı zarar gördü. Bu nedenleri destekleyen sonuçlarda ortada. Çünkü artık dünya çapında birikmiş siparişlerin son altı ayda önemli ölçüde azaldığı söyleniyor.

Elektrikli Araba Tesla istatistikleri ve tahminleri için güvenilir bir kaynak olan Troy Teslike’ye göre , 8 Aralık 2022 itibarıyla birikmiş iş yükü tahmini olarak 163.000 adetti. Sonuç olarak, sipariş edilen ancak henüz teslim edilmeyen araba sayısı son aylarda yaklaşık üçte iki oranında düşüşe geçti. InsideEVs’in kendi makalesinde açıkladığına göre, Tesla’nın Mart’tan Temmuz’a kadar olan dönemde bekleyen sipariş listesi hala 470.000 adetin üzerindeydi. Düşüş, iyileştirilmiş teslimat koşullarından ve Giga Texas ve Giga Berlin’deki üretim artışından kaynaklanıyor. Aralık ortasında haftada 3.000 araçlık yeni bir rekor bu fabrikada açıklandı.

Tesla Elektrikli Araba , Avrupa’da Bekleme Sürelerini Uzattı

Tesla tarafından üretilen elektrikli araba sayısının arttığına dair olumlu bir işaret var elbet. Ancak, satış büyümesi bu anlamda geride kalıyor. Yani Tesla elektrikli arabalara yönelik üretim hızı artık talebin çok üzerinde. Birikmiş siparişlerin yaklaşık üçte iki oranında azalması başka nasıl açıklanabilir ki? Troy Teslike, Twitter hesabında çeşitli Tesla modelleri için kısa bekleme sürelerini ortaya koyan daha fazla veriyi paylaştı. Çin’de Model 3 ve Y’nin tüm sürümlerini önemli bir bekleme süresi (7 gün) olmadan temin edinebilirsiniz. Amerika’da üretilen Model S Plaid ve Model X Plaid için uzun süre beklemeniz gerekli.

Amerika’da teslimat süreleri biraz daha hızlı. Özellikle Model S Ekose ve Model X Ekose için. Yalnızca Model 3, Y, S ve X’in uzun menzilli varyantlarında bir ay veya daha fazla bekleme süresi var. Son olarak, Avrupa’da 7 gün bekleme süresiyle teslim edilen tek bir model yok, burada tüm varyantlar için 50 gün veya daha fazla beklemeniz gerekiyor.

Amerika’dan Avrupa’ya da sevk edilen ekose modellerin teslimat süreleri dört aya yakın. Reuters tarafından Noel’den hemen önce açıkladığına göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde Model 3 ve Y’de artık 7.500 $ indirim mevcut. Haber ajansı ayrıca , Çin’in şu anda belirli modelleri satın alırken yaklaşık 1.350 avroya eşdeğer bir indirim ve sigorta sübvansiyonu sunduğunu bildirdi. Muhtemelen talebi yeniden canlandırmak için her şey yapılıyor.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version