Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Araba Üreticileri

Yayınlayan

on

Elektrikli araba üreticileri, yerden tasarruf sağlayan küçük arabalar, kompakt şehir taşıtları, aile dostu sedanlar veya klasik SUV tüm araç türlerini artık elektrikli model olarak sunulmaya başlandı.

Son yıllarda, içten yanmalı motor üreticisi olarak tanınan markalar, ürün yelpazesini sürekli olarak elektrikli araba modellerini içerecek şekilde büyütmeye başladı. Buna ek olarak, köklü otomobil üreticileriyle rekabet eden büyük ölçüde bilinmeyen elektrikli araba girişimler de var. Hatta Çin’de her hafta yeni bir marka piyasaya giriş yapıyor. Ancak elektrikli arabalar sadece özel sektörde değil, ticari sektörde de var olma hakkına sahiptir. Hemşirelik hizmetinden paket teslim hizmetine ve pizza teslim hizmetine kadar elektrikli otomobiller için çeşitli start uplar başlamış durumda.

Tesla : Elektrikli Arabaların Zirvesi

Tesla, yalnızca güçlü elektrikli otomobillerin üretiminde değil, aynı zamanda şarj altyapısı konusunda da büyük gelişim kaydetti. Diğer elektrikli otomobil üreticilerden, bazı ülkelerde şarj istasyonlarının genişletilmesinin çok yavaş ilerlediğine dair sık ​​sık şikayetler geldi ve gelmeye devam ediyor. Bunun yerine Tesla kendi hızlı şarj istasyonları ağını kurdu.

2012’den beri yüksek performanslı şarj cihazlarını üreten Tesla “Supercharger” olarak da bilinen ve maksimum 200 kw/s şarj kapasitesi sunan şarj cihazlarını geliştirdi. Bu arada üretici, yeterli bir şarj altyapısı ile Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa’yı kapsayan bir geniş yapı kurmayı da başardı.

Yolculuğunuza sorunsuz bir şekilde devam edebilmeniz için yeterli miktarda süper şarj cihazı tüm kıtalara yayılmayı başardı. Her ne kadar ülkemizde daha tam oturmasa da. Bekleme süreleri de nispeten şarj hızından dolayı kısadır. Pil seviyesi yüzde 50’ye 20 dakikada, yüzde 80’e ise 40 dakikada birçok elektrikli otomobil ulaşabilmektedir. Tesla, şarj istasyonlarını molaları olabildiğince keyifli hale getirecek şekilde kuruyor. Buna göre, diğer şeylerin yanı sıra restoranların, Wi-Fi erişim noktalarının veya alışveriş merkezlerinin hemen yakınında bu istasyonları açmaktadır.

Bir diğer özelliği de yazılım güncellemeleridir. Araç gelen güncellemeleri WLAN üzerinden akıllı telefonlar veya dizüstü bilgisayarlarla aynı karmaşık olmayan şekilde uygulamaktadır. Tesla elektrikli otomobillerinin işlev yelpazesi bu nedenle servise gitmeden aracınıza yeni özellikler katabilirsiniz.

Tesla, araç uygulaması ile kullanıcıya daha da kolaylık sağlıyor. Diğer şeylerin yanı sıra uygulama, otomobilin kapı kilidini açmak ve çalıştırmak için bu appler kullanılmaktadır. Aynı zamanda, kalan mesafe veya pilin şarj durumu gibi bilgiler de ana ekranda veya applerde görüntülenebilir. Açılır tavan ve klima bile Tesla’nın uygulaması aracılığıyla çalıştırılabilir. GPS depolama sayesinde kullanıcı bir daha asla aracını aramak zorunda kalmıyor çünkü uygulama istenirse park yerini hatırlıyor. Haritalar üzerinden aracınızın konumunu sizlere söylüyor.

Polestar : Saf Performans

Polestar, 1996 yılında Jan Nilsson tarafından kuruldu ve başlangıçta bir yarış takımıydı, daha sonra Polestar Racing olarak adlandırıldı. Bağımsız markanın geçmişi 2005 yılına dayanmaktadır ve İsveçli otomobil üreticisi Volvo bünyesinde bir tuning markası olarak işlev görmüştür. Volvo’nun bir alt kolu olarak doğmuş bir markadır.

Volvo’nun güvenliği ve bir elektrikli otomobil girişiminin yenilikçi gücü olan Polestar, elektrikli arabalarla sıfır emisyonlu sürüş sistemlerine geçişi hızlandırmak istiyor. Bununla birlikte, bu değişiklik, konforlu, seçkin ve yüksek performansa sahip otomobilleri üretmekten de vazgeçmiyor.

“Polestar 1” hibrit teknolojisine sahip bir 2+2 copue olup az sayıda satılırken, üretici ikinci modelle üst orta sınıftaki büyük seri üreticilerle açıkça rekabet ediyor. “Polestar 2” tamamen elektrikli sürüşe sahip Mercedes E-Serisi, Audi A6 veya BMW 5 Serisi sedanlar ile yarışmaktadır.

Tescilli modellerin avantajı? Temel olarak yeniden tasarlanabilirler. Tasarımcılar, Volvo/Geely modüler sistemini ve sinerji etkilerini kullandılar. Ek olarak, araçların üretimi doğrudan Çin’de, Chengdu’da gerçekleştiriliyor ve bu nedenle, en önemli elektrikli otomobil bileşeni olan pilin üretim yerine yakın, uygun maliyetli ve yerel olarak gerçekleştirilebilir. Çin’de satış rakamları ile yükseliş sağlayan Elektrikli Araba Üreticileri ilerleyen dönemlerde ABD ve Avrupa’da da birer fabrika açmak istiyor.

Tesla ile birlikte, otomobil satışlarında doğrudan tüketiciye etki ( D2C ) yaklaşımını benimseyen ilk otomobil markalarından biridir. Bu, müşterinin bir kullanıcıya dönüştüğü ve elektrikli arabasını çevrimiçi olarak önceden yapılandırabileceği ve hatta sipariş edebileceği anlamına gelir. Ayrıca Polestar da yeni bir kavramsal yola girdi. Büyük şehirlerde bulunan Volvo otomobil bayilerinde bazı Polestar modelleri ile roadshow gerçekleştirildi ve müşteriler test sürüşüne davet edildi.

Şahsi görüşüm ise Polestar geleceğin Tesla’sı yolunda emin adımlar ile ilerliyor.

pejo

Halen varlığını sürdüren en eski otomobil markası olan Peugeot, sadece bu statüsüyle bile özel bir yere aittir. Ayrıca klasik araçların yanı sıra bisiklet, kahve ve karabiber değirmenleri ve aletleri içeren çok yönlü bir ürün yelpazesine de sahiptir. Markanın elektrikli bisikletler de sunduğu ve bu alanda oldukça bilgili olduğu geçmiş dönemdeki çalışmaları ile aşikar.

PSA Grubu tarafından 2017’nin sonlarına doğru sunulan hafif bir elektrikli araç modeli ile piyasaya giriş yaptılar. Şimdi ise baktığımızda 2023 yılında teslimatlarına başlayacakları Peugeot e-308 modeli ile ne kadar geliş gösterdikleri ortada.

Elektrikli araba üreticileri piyasasında Tesla’nın tahtına ortak olmak ve pastadaki payını arttırmak isteyen marka e-308 modeli ile bunu gerçekleştirmek istiyor. Ayrıca Mitsubishi ve Citroen ile geliştirmiş olduğu iş birliği ile bu alanda güçler birliği ilkesini esas almaktadır.

Volkswagen gibi rakipleri de geçmeyi öngören şirket. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, yeni satış pazarları açarak gerçekleştirmek istiyor. Yeni teknolojilerin araştırılması ve geliştirilmesine de büyük bir odaklanma var. Bir çok alanda yeni paten başvuruları gerçekleştiren marka özellikle otonom sürüş alanında farklı ve yeni özellikleri otomobillerine eklemek istiyor.

DÜNYA

Elektrikli Araba Üreticileri arasında Build Your Dreams (BYD) Auto , merkezi Xi’an, Çin’de bulunan Çinli çok uluslu şirket olan BYD Co Ltd’nin bir yan kuruluşudur. Elektrikli otomobil şirketi, 2018’de 16,7 milyar Euro gelir elde etti. 2003 yılında, BYD Auto’nun ana şirketinin 2002’de Tshinchuan Automobile’ı satın almasıyla kuruldu.

Eylül 2016’da şirket, elektrikli araba üreticileri arasında üçüncü oldu ve aynı yıl Pekin’de kullanılmak üzere saf elektrikli araç üretimine başladı. Şimdiler de ürettiği BYD Atto 3 modeli ile elektrikli otomobil dünyasında fark yaratmaya çalışmaktadır. En güçlü Çinli üreticilerin başında gelmektedir.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version