Connect with us

Şarj Pil Haberleri

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Bayiliği Kurmak

Yayınlayan

on

Elektrikli araç şarj istasyonu bayiliği kurmak bayilik maliyeti

ZES Elektrikli araç şarj istasyonu bayiliği almak ve istasyon kurmak için nasıl başvurular yapılır ve nereden alınır? Tüm bilgiler ZES müşteri hizmetlerinden alınmıştır.

Şirket Olarak Şarj İstasyonu Ağı Nasıl Kurulur?

Eğer elektrikli araçlar için şarj istasyonu ağı kurmak ve Türkiye’de bilinir bir marka olmak istiyorsanız maliyetiniz geçtiğimiz hafta 15 kasım 2022 tarihinde ikiye katlandı.

Şirket olarak şarj ağı işletmeciliği için başvuru yapmanız gerek. EPDK’ya yapılan başvurularda şarj hizmet lisans bedeli 300 bin TL’den 600 bin TL’ye geçtiğimiz hafta çıktı. Hatta bu haberi alan 27 şirket zam gelmeden başvurularını tamamladı. Bu başvuruyu tamamlarken EPDK’nın sizlerden bir isteği de 4.5 Milyon TL sermayenizin banka tarafından gösterilmesidir.

Beş yıl boyunca başka bir lisans bedeli ödemeden artık hizmet vermeye başlayabilirsiniz. Fakat bu beş yıllık süreçten sonra yıllık olarak sizlerden şarj istasyonu bayiliği lisans bedeli istenecektir.

Şarj ağınızı kurmaya başladınız. Bu noktada denetleyici kuruluş sizlerden ilk ay içerisinde tüm istasyonların kontrol edileceği bir sistemi tamamlamanızı istemektedir. Ayrıca Google haritalar üzerinden şarj istasyonu bayiliklerinizin konumlarını içeren harita ve fiyat bilgilerinizi de denetleyici kuruma bildiren bir sistem yazmanız gerekli.

Özetlemek gerekirse devlet diyor ki başvuru yapıldıktan sonra altı ay içerisinde tüm hazırlıklarını tamamlayıp bana bildirmen gerek.

Maliyetler Ne Kadar?

  • 600 bin TL lisans bedeli maliyeti.
  • 0 TL – 2 Milyon TL arasında kuracağınız şarj cihazlarının maliyeti oluşmaktadır.
  • 0 TL – 500 bin TL arasında ağ yapısı ve iletişim maliyeti oluşacaktır.
  • Kurum veya şirketinizin yapacağı reklam ve diğer maliyetler de ayrıca ele alınacaktır.

ZES şarj istasyonu bayiliği açmak ,istasyon kurulum maliyeti

ZES Şarj İstasyonu Bayilik Almak

ZES şarj istasyonu bayilik almak kavramı değişkendir. Sizler bir şarj istasyon yeri mi kurmak istiyorsunuz yoksa Zorlu Enerjinin cihazlarını mı satmak istiyorsunuz? Burada eğer cihazları başkasına satmak istiyorsanız bu ” bayilik ” kavramıdır.

ZES müşteri hizmetleri ile yaptığımız görüşmede artık bayilik vermeyi bıraktıklarını bizlere bildirdiler. Bundan dolayı bayilik alamazsınız. Fakat isterseniz kendi istasyonunuzu kurabilirsiniz. Bunların fiyatları da aşağıda yer almaktadır.

ZES Şarj İstasyonu Kurulum Maliyeti

Elektrikli araçlar ZES Şarj istasyonu kurulum maliyeti için iki farklı seçenek bulunmaktadır. Kuracağınız istasyon AC (yavaş şarj) mi yoksa DC (hızlı şarj) cihazları ile donatılacak?

Burada iki ayrı cihaz modeli oluştuğu için ödenecek kurulum maliyeti ve istasyon ücreti de değişiklik göstermektedir.

AC Şarj İstasyonu Kurma Maliyeti

Bayilik başvurusu yaptınız ve kişisel veya ticaret amaçlı AC şarj istasyonu kurmak istediniz. Bir adet cihaz için ne kadar ödeme yapmanız gerekiyor.

  • Ev veya garaja kurulacak AC cihaz için 800$ + %18 KDV cihaz başına ödemek zorundasınız.
  • Ticari amaçla otel, yol güzergahı veya benzinliklere kuracağınız cihazlar için ise 900$ + %18 KDV fiyatına tabisiniz.
  • Cihaz başı ekiplerin yapacağı kurulum maliyeti ise 7000 TL + KDV ‘dir.

DC Şarj İstasyonu Kurma Maliyeti

Hızlı şarj olarak bilinen ve dış ortamda daha çok tercih edilen şarj türü DC şarjdır. DC şarjın dezavantajı ise fazla ücret ödenmesidir. Bu yüzden daha çok uzun yol tercih eden kullanıcılar tercih etmektedir.

  • 50,000$ + %18 KDV ödeyerek ve ZES ile yapacağınız sözleşme ile bayilik açabilirsiniz.

Kurulum yeri kaşifi yapılmadan net olarak ne kadar masraf çıkacağı belli değildir. Bu değerler ortalama kurulum değerleridir.

ZES Bayilik Şartları Neler?

ZES bayilik vermeyi geçtiğimiz günlerde bıraktı. Bayilik dediğimiz olay sizlerin aracı olmanız ve şarj cihazlarını başkalarına satma durumunuzdur. Zorlu enerji bu programı şuan askıya almış durumda. Fakat istediğiniz bir alana yukarıdaki maliyetleri göze aldığınız zaman istasyon kurabilirsiniz.

Şarj İstasyonu Bayiliği tekrardan aktif hale gelir ise bayilik de satın alabilirsiniz.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.