Connect with us

Genel

Elektrikli Araç Türleri

Yayınlayan

on

Tamamen Elektrikli Arabalar (BEV)

Tamamen elektrikli araba (BEV) sadece elektrik enerjisi kullanarak çalışan araçlardır. BEV, bir elektrik motoru ve bir şarj edilebilir lityum iyon pil sistemi kullanır. Söz konusu araçlar bir elektrik prizi yardımı ile şarj edilebilir.

Hibrit Elektrikli Arabalar (HEV)

Hibrit elektrikli araba (HEV) hem benzinli veya dizel motor hem de elektrik motoru kullanarak çalışır. HEV, bir benzinli veya dizel motor ile bir elektrik motorunu ve bir şarj edilebilir lityum-ion pil sistemini birlikte kullanırlar. Elektrik motoru benzinli veya dizel motora ekstra güç sağlamak veya otomobil hareket halindeyken şarj edilmesine olanak sağlamak için kullanılır.

Plug-in Hibrit Elektrikli Arabalar (PHEV)

Plug-in Hibrit elektrikli araba (PHEV) bir hibrit elektrikli otomobil (HEV) türüdür. PHEV benzinlli ya da dizel motor ile bir elektrik motorunu ve bir şarj edilebilir lityum iyon pil sistemini birlikte kullanır. Aynı zamanda PHEV araç içinden ya da harici bir elektrik prizinden şarj edilebilir.

Yakıt Hücreli Elektrikli Arabalar (FCEV)

Yakıt hücreli elektrikli otomobiller (FCEV) hidrojen yakıtını kullanarak elektrik üretir. FCEV hidrojen yakıtını bir yakıt hücresinde elektrikle oksijen arasında bir reaksiyon yaparak üretebilir. Bu elektrik otomobilin elektrik motorunu çalıştırmak için kullanılır. FCEV emisyonsuz bir sürüş deneyimi sunar ve sadece su buharı olarak atık üretir.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir