Connect with us

Şarj Pil Haberleri

Elektrikli Araçlar İçin Solar Enerji Santralleri Kuruluyor

Yayınlayan

on

Halihazırda bulunan akaryakıt istasyonları elektrikli araçların şarj edilebilmesi için solar enerji santralleri kurmaya başladı. Burada solar enerjiye çok küçük bir açıklama getirmek istiyoruz.

Solar enerji kısaca güneşten yayılan enerjidir. Solar enerji yani güneş enerjisi, güneşteki hidrojen atomlarının helyum atomlarına dönüşmesi sonucu açığa/ortaya çıkan ışınım enerjisidir. 

Solarex İstanbul, Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuarda elektrikli araçlar için son teknoloji şarj istasyonları ve şarj panellerindeki teknolojiler geniş yer buldu.

Mir Solar Enerji AŞ yönetim kurulu başkanı Ahmet Birol Çabuk fuarda şu açıklamaları ile konunun önemine vurgu yaptı,

“Şehirlerarası şarj istasyonları artmaya başladı. Elektrikli araçların sayısının artmasından kaynaklı enerji tüketimi artacak. O yüzden solar enerjiye ihtiyacımız var. Artık akaryakıt istasyonlarında da solar enerji ile çalışan şarj istasyonları kurulmaya başladı. Bizlerde artık kısa süre içerisinde solar enerjili şarj istasyonlarımızı kurmaya başlayacağız. Solar enerjili şarj istasyonları çevreye duyarlı olduğu için fosil atık problemi olmuyor”

 

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.