Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Dacia Spring Türkiye Fiyatı

Yayınlayan

on

dacia-spring-türkiye

Elektrikli otomobillerin, içten yanmalı motorlara kıyasla daha çevreci ve tasarruflu olmasından kaynaklı olarak popülaritesi her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu elektrikli otomobil üreticileri arasına katılan DACİA, ilk elektrikli motora sahip modeli Dacia Spring’i Türkiye pazarına sokuyor.

Türkiye’de en çok tutulan otomobil markalarından biri olan Dacia, elektrikli otomobili olan Spring’i Türkiye’de pazara sokmaya çalışıyor. Fakat son gelen Çin’den gelen otomobillere vergi düzenlemesi bizleri biraz da üzdü. Çünkü en ucuz otomobillerden biri olacakken Çin’de üretilen Spring modeli ek vergiye maruz kalacak.

Dacia Spring Türkiye Fiyatı

Dacia Spring modelinin Türkiye fiyatı 450 bin TL+ mağaza karları ile pazara girmesi beklenmektedir. Fakat son gelen Çin’de üretilen elektrikli otomobillerin ülkeye girişindeki %40 vergi bu otomobilin mağaza fiyatını 800 bin TL civarlarına çıkarabilir.

Dacia Spring Teknik Özellikleri

Bu otomobilde birden fazla paket özellikleri bulunmaktadır. Boş paketi Dacia Spring, dolu paketi ise Dacia Spring Extreme olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca Green NCAP test kurumu, arabaların çevre dostluğunu değerlendirme testi sunmaktadır. Test uzmanları şimdi 2022’nin en düşük çevresel etkiye sahip otomobilin Dacia Spring olduğunu da duyurdu.

Extreme versiyonunun piyasaya sürülmesiyle birlikte Dacia, 48 kW (65 hp) güce sahip yeni Electric 65 elektrik motorunu piyasaya sürdü. Spring Extreme için özel olarak ayrılmış olan aktarma organı, tahrik tekerleklerine iletilen torku artıran ve Dacia’ya göre daha iyi hızlanma ve daha etkili geri kazanım sağlayan yeni bir şanzımanla eklendi.

Yeni Dacia Spring modeli WLTP testlerinde 220 kilometrelik bir menzile ulaşıyor. Birleşik güç tüketimi 14,5-13,9 kWh/100 km olarak fabrika testlerinde çıkmıştır. Ayrıca 33 kW (45 hp) gücündeki giriş seviyesi Electric 45 motor, Essential donanım için hâlâ mevcuttur bu modelinde 230 km menzil, 13,9 kWh/100 km güç tüketimi bulunmaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir