Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Land Rover Defender

Yayınlayan

on

Jaguar, 2025 yılına kadar yüzde yüz elektrikli lüks bir marka olmayı hedefliyor. Kardeş şirket Land Rover ise daha yavaş ilerliyor ancak orta vadede sadece elektrikle çalışan modeller üretmeye başlayacak. Açıklanan bir rapora göre, Jaguar, elektrikli Land Rover Defender çalışmalarına başladı.

İkonik Land Rover arazi aracının yeni nesli 2020’den beri üretilmektedir.  AutoExpress’ten alınan bilgilere göre , serinin mevcut üç uzunluğu da 2026 yılına kadar tam güçlü modeller olarak sunulabilir. Kısmen elektrikli model, bir süredir plug-in hibrit sistemle zaten otomobil severlere sunuluyordu.

AutoExpress’e göre , tamamen elektrik teknolojisine geçiş otomobil mimarisinde bir takım değişikliğe neden olacak. Land Rover’ın yeni MLA Flex platformu hem tam elektrikli tahrikleri hem de içten yanmalı motorları destekleyebilir ve şimdiden yeni nesil Range Rover ve Range Rover Sport’un temelini oluşturur. Son iki model, 2024’ten itibaren elektrikli sürücüsüyle birlikte sunulabilir.

Rapor, platformdaki değişikliğin Defender’a herhangi bir büyük görsel farklılık getirmeyeceğini aktarmaktadır. Otomobil içerisinde, bilgi-eğlence sistemi biraz daha büyük bir ekrana sahip olabilir. İç mekan tasarımında kapsamlı değişiklikler de planlanmamalıdır. Ancak bunları yaparken yenilenen ve sürdürülebilir malzemelerden faydalanılabilir.

Elektrikli Land Rover Kaç Km Gider?

Rapora göre Land Rover mühendisleri, Defender’ın elektrikle çalıştırılabileceği ve bunun arazi kabiliyeti üzerinde olumlu bir etkisi olacağı konusunda iyimser. Gelişmiş tork yönlendirmede olduğu gibi, yazılım yönetimi yoluyla güç dağıtımının daha iyi kontrolü mümkündür. Her ikisi de Defender’ın arazi kabiliyetini daha da artırırken, tamamen düz gövde altı yerden daha fazla yükseklik sağlar.

AutoExpress , elektrikli Defender hakkında henüz herhangi bir teknik ayrıntı bulamadı . Araç portalı, içerdekilere atıfta bulunarak, MLA platformunun 100 kWh’ye kadar depolama kapasitesine sahip pillerini barındırabileceğini ve en az 480 kilometre menzil sağlayabileceğini belirtiyor.

Defender daha sonra hidrojen yakıt hücreli elektrikli bir versiyonda da mevcut olabilir. Marka bu haberi resmi olarak bir buçuk yıl önce zaten duyurdu. 2026 yılında yollarda olması beklenen elektrikli araba Land Rover sevenleri tarafından merakla bekleniyor. Görünüm olarak pek de farklılık yaşatmayacak bu model de en çok merak edilen konu ise elektrikli arabanın fiyatı olacak.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version