Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Volkswagen ID.7 Özellikleri ve Fiyatı

Yayınlayan

on

Volkswagen ID.7

Yıl ortasında, Volkswagen elektrikli ID.7 ‘yi piyasaya sürecek . Yaklaşık beş metre uzunluğunda olan elektrikli sedan otomobil, 700 kilometreye kadar menzile sahip ve yeni bir konfor seviyesi sunuyor. Ancak teknik detaylar, gelecekteki VW elektrikli modelleri hakkında bir çok detayı ortaya çıkarmaktadır.

Aero B, Volkswagen ID.7 Elektrikli Sedan

Volkswagen’in tamamen elektrikli sedanının adı belli oldu. Geçen yıl otomobil endüstrisinde tartışmasız en kötü saklanan sırlardan biri bu otomobilin adıydı . Alman yetkililer her ne kadar otomobilin ID.7 olarak adlandırılacağı konusunda bilgi verse de, VW’deki sorumlular araca Aero B adını vermekte ısrar ettiler.

Bu prototipin özelliği, kamuflajın dönüşümlü olarak elektriği ileten veya yalıtan 40 katmandan oluşmasıdır. Elektrolüminesansın çalışması için, boyanın üst tabakasının altında ayrı ayrı kontrol edilebilen 22 alana enerji verilir ve ardından parlamaya başlar. Las Vegas’taki performansla eşleşen bir gösteri efekti de performansın bir parçası. Güç kaynağını bir ses sistemiyle birleştirirseniz, ID.7 hareketli bir ışık organına dönüşür.

Renklerin oyunu ne kadar eğlenceli olsa da, ID.7’nin içine bir göz atmaya değer. Çalışmanın orijinal adı Aero B burada bizlere yardımcı oluyor. Kamuflaj filminin altında, Hyundai Ioniq 6’yı anımsatan aerodinamik, yuvarlak şekiller öne çıkıyor . Bir arka spoyler ayrıca VW’deki akışı optimize etmektedir. VW henüz sürtünme katsayısını açıklamıyor. Ioniq 6’nın 0.21 değerini bir kıyaslama olarak alırsanız, ID.7’nin sürtünme katsayısı bu seviyelerde olmalıdır. Bu da gerekli, çünkü VW maksimum 700 kilometrelik bir menzil belirtiyor.

Volkswagen ID.7 Özellikleri Neler

Volkswagen’in elektrik arabası, MEB’nin mevcut sürümü bu tür aralıkları oluşturamadığından , ID.7, VW’nin 2026’da Ölçeklenebilir Sistemler Platformunu (SSP) piyasaya sürmesine kadar boşluğu kapatan geliştirilmiş e-platform MEB+’ya dayanmaktadır . Wolfsburg’un elektrikli araçlarının rekabetçi kalmasını sağlamak için, bu güncellemenin teknik özelliklerinin başında yaklaşık 700 kilometrelik bir menzil geliyor. Ayrıca 400 volt teknolojisine rağmen maksimum şarj hızının 200 kW’ın üzerine çıkması gerekiyor. Daha büyük pil kapasitesi sayesinde VW ayrıca elektrik motorlarından daha fazla güç sağlıyor. Dört teker çekişli ID.7, sıfırdan 100 km/sa hıza yaklaşık 5,5 saniyede çıkmaktadır. Stromer’ın coşkulu güç yarışında bu en yüksek değer değil ama yine de tatminkar bir değer.

ID.4’ten sonra, Almanya otomobil üreticisinin bu yılın ortasından itibaren ABD, Avrupa ve Çin’de piyasaya sürülecek olan bir sonraki “dünya otomobili” VW ID.7. E-sedan. MEB’nin boyutlarından tamamen yararlanıyor. Yaklaşık beş metre uzunluğunda ve 2,97 metre dingil mesafesine sahip. Bilgi-eğlence ve kokpitte de birçok şey bulunmaktadır.

Volkswagen id7 iç mekan özellikleri

İç Mekan Tasarımı

İç mekan tasarımı açısından ID.7 bir adım daha ileri gidiyor: Artırılmış gerçekliğe sahip baş üstü ekranı, 15 inç (38 santimetre) merkezi dokunmatik ekranla destekleniyor. Ancak daha da önemlisi, Volkswagen modelleri müşteri şikayetlerine dikkate alması ve operasyonu basitleştirmesidir. Klima, menüler arasında gezinmek zorunda kalmadan doğrudan ayarlanabilir. Ayrıca, otomatik klima daha akıllı hale getirilmiştir.

Sistem, sürücünün araca yaklaştığını anahtardan algılarsa, proaktif olarak sıcak günlerde iç mekanı soğutmaya veya soğuk mevsimde elektrikli arabanın içini ısıtmaya başlar. Özel olarak üretilmiş hava çıkışları, hava akışını mümkün olan en kısa sürede kabinin her yerine ulaşacak şekilde dağıtarak kontrol eder.

Volkswagen ID.7 ile ses kontrolü eskisinden daha büyük bir rol oynuyor. Ancak otomobil üreticisinin neden dokunmatik sürgülere bağlı kaldığı şimdilik onların sırrı olmaya devam ediyor. Bunların artık aydınlatıldığını. Kötü yollarda sürerken kullanım kolaylığını sadece biraz artırmaktadır.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir