Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Ford, F-150 Lightning Üretimine Yeniden Başladı

Yayınlayan

on

Ford, F-150 Lightning üretimi yeniden başladı. Amerika tesislerinde başlanan üretim, Şubat 2023 ortasında olası bir batarya sorunu nedeniyle önlem olarak durdurulmuştu. Dolayısıyla, uzun bir aradan sonra tamamen elektrikli Ford F-150 Lightning Pickup üretimi Rouge Electric Vehicle Center’da 13 Mart 2023’te yeniden başladı.

Şirketin CEO’su Jim Farley tarafından resmi olarak duyurulan haberde şöyle denildi:

“Bu sabah F-150 Lightning üretimi Rouge Electric Vehicle Center’da yeniden başladı. Takımın kalite ve güvenliği her şeyin üzerinde tutma konusundaki kararlılığından gurur duyuyorum. Bu, tutarlı bir şekilde uygulamak istediğimiz teknik standarttır.”

Şu anda elektrikli pickup’ın üretim hızı henüz kesin olarak belirlenmedi yani banttan kaç adet araç iniyor net değil fakat çalışmaların başlaması da iyi bir haber. Araç üretimi durdurulmadan önce, aylık yaklaşık 2.000 ünite üretim olduğu tahmin ediliyordu. Ancak bu hızın yıl boyunca önemli ölçüde artması planlanıyor. Sekteye uğrasa da hedef üretim hızı, 2023 sonuna kadar yılda 150.000 veya aylık 12.500 rakamlara ulaşması beklenmektedir.

Ford F-150 Lightning Üretimi Neden Durdurulmuştu?

Ford F-150 Lightning üretimi (ve müşterilere teslimatı), Şubat ortasında şarj edilirken yangın çıkan bir F-150 Lightning’in kalite kontrolü sırasında durduruldu. Başlangıçta, üretim durdurma süresi sadece bir veya iki hafta olarak planlanmıştı, ancak birkaç kez toplamda yaklaşık dört hafta uzatıldı. Mart ayının başlarında, üretimin 13 Mart’ta yeniden başlayacağı bildirildi ve söz verildiği gibi gerçekleşti.

Ford bir sözcüsüne göre, müşterilere teslimat öncesi kalite kontrolü sırasında potansiyel bir batarya sorunu tespit edildi. Sözcü, sorunun türüyle ilgili daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı. Şirket, şimdiye kadar E-Pick-up sürücülerinde bu sorunla ilgili bir problem olmadığını belirtti. Bu nedenle, araçların satışı durdurulmadı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan yaklaşık 20.000 Ford F-150 Lightning aracın sadece 18 adedi (2023 model yılı) geri çağrıldı. Bu araçların batarya paketi ücretsiz olarak değiştirilecek. İlginç bir şekilde, Ford, araçların hala kullanılabileceğini ve şarj edilebileceğini, ancak batarya paketinin mümkün olan en kısa sürede değiştirilmesi için bir randevu alınması önerildiğini açıkladı.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir