Connect with us

Şarj Pil Haberleri

Ford, Türkiye’de Batarya Üretecek

Yayınlayan

on

ankara-pil-ford

Ford ,tasarımdaki pil yetersizliği nedeniyle F-150 Lightning’in üretimine ara vermek zorunda kaldığını açıklamıştı.  Benzer bir senaryoyu geçen yıl Volkswagen’nin ID.Buzz’ın üretiminde de yaşanmıştı. Bu nedenle giderek daha fazla sayıda pil üreticisine ihtiyaç doğmuştu. Ford bu pil teminatındaki aksaklığı gidermek için gelece yıllarda Avrupa pazarı için pillerini Ankara’da üretmek üzere LG ve KOÇ Holding ile sözleşme imzaladığını açıkladı.

Ford, LG ve KOÇ’un Ortak tesisi, 2026’dan itibaren yılda 25 gigawatt saat pil hücresi teslim edecek. Ayrıca – 45 gigawatt saate kadar bu sayınının çıkma ihtimali var. Bu, üretimi kıtadaki en büyük pil hücresi tesislerinden biri yapmayı hedeflemektedir. LG şu anda Polonya’daki fabrikadan Ford Europe için pil tedarik ediyor. 

LG ve KOC Holding ile ortak girişim ile kontrol Ford markasında olacak. Ford’un elektrikli araba sanayileşmesinden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Drake, ” Pilleri elektrikli arabalarla aynı bölgede üretme anlayışımızı uyguluyoruz ” açıklamasını geçtiğimiz günlerde yaptı. Planlanan yatırım maliyetleri veya hücrelerde kullanılan malzeme bileşimi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Yani yeni bir teknolojimi yoksa eski teknoloji devam mı edecek belirsiz. Ancak Ford, gelecekte LFP pilleri (lityum demir fosfat) da kullanacağını zaten duyurmuştu. Bu sebeple ihtimaller yeni teknolojiden yana.

Kuzey Amerika Tesisleri Kurulumda

Ford şu anda Kuzey Amerika’da ikisi kendi pil üretim tesisine sahip olacak on yeni üretim tesisi kuruyor. Öte yandan Avrupa’da manşetler, Avrupa fabrikalarında işten çıkarma planlarının duyurulmasıyla olumsuz olma eğilimindeydi .

LG, otomobil üreticileriyle olan işbirliklerine zaten biliyoruz. Kuzey Amerika’da dört pil tesisi planlayan veya hâlihazırda inşa eden ortak şirket Ultium, General Motors ile birlikte ayrıca bu alanda kuruldu. Buna ek olarak LG, dünya çapında toplam 200 gigawatt saat kapasiteli altı hücre üretim tesisi daha yapmak istiyor. LG Energy Solutions CEO’su Youngsoo Kwon, Ford ile olan iş ilişkisinin ilgili bilgi birikimini bir araya getirme açısından mantıklı olduğunu belirtti.

2026’ya kadar Ford yılda iki milyon elektrikli araba yapmak istiyor. Talep muhtemelen düşmeyecek. Şu anda üç tam elektrikli model Mustang Mach-E , E-Transit ve F-150 Lightning ABD ve Avrupa’da kapış kapış satılıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir