Elektrikli Araba Haberleri

Genesis GV60 Özellikleri ve 2023 Fiyatı

Yayınlayan

on

Tamamen elektrikli crossover Genesis GV60, yeni model 2023 yılında ek teknoloji paketi ile piyasaya çıkıyor. Özellikleri arttıkça fiyatı da değişim göstermeye devam ediyor.

Genesis GV60, iki elektrik motorundan sağlanan 360 kW (490 hp) güç ve 470 kilometrelik bir menzil için 77,4 kWh pil takımına sahiptir. Bununla birlikte, daha önce en az 56.370 Euroya mal olan Güney Koreli modelin fiyatı önemli ölçüde artıyor.

2023 yılında GV60 , yüz tanıma sistemi kullanan dünyanın ilk anahtarsız giriş sistemine sahip modeldir. Dijital bir araç anahtarı, yeni bir hava temizleme sistemi ve genişletilmiş standart donanım, gelecek yıl 63.200 Euro‘dan sipariş edilebilecek elektrikli SUV’un getireceği diğer iyileştirmelerdir.

İlk Kez Yüz Tanıma Sistemi Bir Otomobilde

Face Connect işleviyle GV60, yalnızca yüz tanıma kullanılarak açılıp kilitlenebilir bir otomobildir. Genesis Connected Services (GCS) uygulaması aracılığıyla araca kurulur. Müşterilerin, yüz tanıma profillerini ayarladıktan sonra “derin öğrenme görüntü işleme denetleyicisini” kullanmak için fiziksel anahtarla araca bir kez erişmeleri yeterli olacaktır. Ayrıca yüz tanıma bize fazla gelir derseniz bu elektrikli araç parmak izi ile çalıştırılabiliyor.

B sütunundaki bir LED ekran, aracın durumu hakkında görsel geri bildirim sağlar. “Tüm kişisel bilgiler, araçtaki şifreli yazılım aracılığıyla güvenli bir şekilde kaydedilir ve bir insan makine arayüzü (HMI) aracılığıyla yönetilir. Biyometrik veriler hiçbir noktada uzaktan yüklenmez ve saklanmaz. Şirket, yüz tanıma ve parmak izi sensörünün kombinasyonunun rahat ve stressiz bir kullanım sağladığını belirtiyor. Bu otomobilde fiziksel bir anahtara ihtiyacınız yok adeta.

Genesis GV60 Akıllı Telefon ile Kilitlenebilir ve Açılabilir

Yüz tanımaya ek olarak Genesis, Dijital Anahtar olarak adlandırılan yeni tasarımı sunmaktadır. GV60, bir akıllı telefon ile kilitlenebilir ve kilidi açılabilir. Uygulama tabanlı sistem sayesinde, burada da artık fiziksel bir anahtar gerekli değildir. Dijital anahtar, akıllı telefon aracılığıyla en fazla üç kişiyle paylaşılabilir. Otomobil sahibi, dijital anahtarın başkaları tarafından kullanılabileceği bir süre belirleyebilir.

2023 Modelinde Gelen Yenilikler

Yeni model yılı yükseltmesi, genişletilmiş standart donanımla tamamlanıyor. Daha önce Comfort koltuk paketinin bir parçası olarak sunulan masaj işlevli Ergo-Motion sürücü koltuğu, şimdi koltuk ısıtması gibi standart donanım da eklendi. Ayrıca ön ve arka, önde havalandırmalı koltuklar ve hafızalı ısıtmalı direksiyon simidi de otomobile eklenen özellikler arasında

Yeni bir hava temizleme sistemi de GV60’ta prömiyerine katılıyor. Birinci sınıf hava filtresi, iç mekandaki hava kalitesini analiz ediyor ve toz konsantrasyonu arttığında otomatik olarak devreye giriyor. Bu özellik ailenizde astım hastası var ise mükemmel bir detay.

Güney Koreli premium elektrikli otomobil, standart olarak genişletilmiş konfor ve güvenlik donanımına sahiptir. Bunlar arasında yaya ve bisikletli algılamalı önden çarpışma uyarı sistemi, dönüş asistanı, uyku uyarı sistemi, şerit takip asistanı ve şerit takip asistanı gibi yardım sistemleri yer alıyor.

2023 Genesis GV60 Fiyatı

Artık standart olan ve 64 renk seçeneği bulunan ambiyans aydınlatması da artık otomobilin alt bölgesine kadar uzanarak hem sürücüyü hem de diğer yolcuları çevreliyor. Yeni model yılının ilk Genesis GV60’ı 2023 baharında teslim edilecek. Fiyat ise gelen yeni donanımlar sebebi ile 56.370 Euro‘dan 63.200 Euro‘ya çıkmıştır.

Genesis GV60 NCAP Kaç Yıldız

Genesis modeli NCAP Avrupa güvenlik test sonuçları da ortaya çıkmaya başladı. Bu elektrikli otomobil, yapılan test sonuçlarında 5 yıldız almayı başardı.

Yetişkin yolcu güvenliği alanından %89 başarı ile ayrılan model, arka tarafta oturan çocuk yolcu güvenliğinden de %87 oranında başarı kazandı.

Ayrıca otomobil içinde bulunmayan yayalar ve bisikleti kullanıcılar için verdiği güven değeri de %63 oranında.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version