Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Honda, Yeni Hidrojen Elektrikli Otomobilini Duyurdu

Yayınlayan

on

honda elektrikli otomobil

Honda, yerleşik otomobil üreticileri arasında hidrojen yakıt hücreli elektrikli araçların öncülerinden biridir. Oldukça küçük olan Japon üretici, gelecekte hidrojen sistemleri geliştirmeye devam edecek.

Honda, Kasım ayında, bir sonraki hidrojen yakıt hücreli aracı için temel olarak en yeni CR-V orta boy SUV neslini kullanacağını duyurdu (makale resmi). İlk kez, yeni model ayrıca bir fiş aracılığıyla harici olarak, örneğin evde bir priz veya bir duvar kutusu kullanılarak şarj edilebilir.

CR-V Yakıt Pili üretiminin 2024 yılında ABD’de başlaması planlanıyor. Bu tür araçlarda havadan oksijen ile birlikte taşınan hidrojen arasındaki kimyasal reaksiyon sonucu yakıt hücresinde enerji üretilir. Bunun bir sonucu, elektrik motorunu/motorlarını ve dolayısıyla tekerlekleri bir yedek akü aracılığıyla çalıştıran elektriktir.

Honda tarafından planlandığı gibi, harici bir şarj seçeneğiyle, yakıt hücreli araç kullanıcıları, hâlâ ender bulunan hidrojen dolum istasyonlarından birini ziyaret etmek zorunda kalmadan, araçlarını sonraki yolculuklar için hazır hale getirebilirler. Bununla birlikte, menzil sınırlıdır çünkü hidrojen elektrikli araçlardaki yedek piller genellikle olabildiğince kompakttır.

Honda bir basın açıklamasında, konnektörün “sürücünün şehir içinde elektrikli bir araba sürmek için yerleşik pili şarj etmesine ve daha uzun yolculuklar için hızlı hidrojen yakıt ikmali esnekliğine sahip olmasına olanak tanıyor” dedi. Yeni hidrojen arabasının Avrupa’da da sokaklara çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil. “Honda, 2040 yılına kadar ABD ve küresel otomobil satışlarının %100’ünün akülü elektrik ve yakıt hücreli elektrikli araçlar olmasını hedefliyor.”

Honda şu anda sunulan tek elektrikli otomobil , küçük otomobil Honda-e . 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefine ulaşmak için şirket, 2030 yılına kadar dünya çapında iki milyon adet üretim hacmine sahip 30 yeni elektrikli aracı piyasaya sürmeyi planlıyor. Ayrıca 2027’den itibaren General Motors ile işbirliği içinde ortak bir platforma dayalı bir dizi uygun fiyatlı elektrikli araç piyasaya çıkacak.

Honda’nın Avrupa için yeni elektrikli modelleri hakkında altı ay önce üç yeni elektrikli otomobilin planlandığı söylendi. 2023’teki yeni eklemeler arasında B segmentinde tamamen elektrikli bir SUV, C segmentinde tam hibrit bir SUV olan pilli SUV e:Ny1 ve Avrupa’da hem tam hibrit hem de fişli olarak satışa sunulacak yeni CR-V yer alıyor. -Hibrit sürücü sunulmaktadır.

Ekim ayında Honda, Prologue elektrikli SUV’unun tasarımına daha ayrıntılı bir bakış attı . General Motors ile ortak geliştirilen modelin 2024 yılında Kuzey Amerika’da lanse edilmesi planlanıyor ve Avrupa’da da sunulabilir. Model, markanın gelecekteki tasarım dilini ön plana çıkarıyor.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir