Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Hopper Mobility: İki Kişilik Elektrikli Araba

Yayınlayan

on

Hopper Mobility

Alman start-up şirketi Hopper Mobility, 2022 yılının başından beri iki kişilik elektrikli araba Hopper’ı için ön sipariş alıyor. Bu aracın, 2022’den itibaren şehir içinde otomobillerin yerini alması amaçlanmaktadır. Yeni yılın başında, şirket üç ayda yeni bir yatırım turu sırasında 580.000 avro’nun üzerinde para topladığını açıklamıştır. Bu yeni fonlar, 2023 yılının ikinci yarısında planlanan seri üretim geliştirilmesine ayrılacaktır. Pilot dizinin üretimine ise 2023 yılının ilk çeyreğinde başlanması planlanmaktadır.

Hopper Mobility Kurucusu ve Geliştirme Başkanı Martin Halama, “Üretime başlamak üzereyiz ve Hopper’ı yollarda görmek için sabırsızlanıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu . “Kalabalık yatırım kampanyamız aracılığıyla aldığımız yatırım, seri üretimi en başından itibaren olabildiğince verimli bir şekilde kurmamıza yardımcı olmaktadır.”

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Hopper start-up’a yatırım yapılması için özel yatırımcı ağı Companisto aracılığıyla bir çağrıda bulunmuştur. Bu çağrıya 250 Euro’dan itibaren yatırım yapılması mümkündü. Bu yatırım çağrısına 280 yatırımcı tarafından 580.000 avronun üzerinde bir meblağı bir araya getirilmiştir.

Hopper Özellikleri

Happer yalnızca 2 kWh/100 km elektrik tüketmelidir. Menzilin 60 kilometreye kadar çıkabileceği ve isteğe bağlı ek bir pil ile ikiye katlanabileceği söyleniyor. Piller çıkarılabilir ve herhangi bir elektrik prizinde şarj edilebilir. Çatıda bir güneş paneli de bulunmaktadır ve bu panel saatte beş kilometreye kadar ek bir güneş ışığından kazandığı menzili sağlar.

Hopper, üç tekerlekli, iki koltuklu, tavanlı ve direksiyonlu bir elektrikli arabadır. Mucitlerine göre, arabaların ve bisikletlerin avantajlarını birleştirir.

Maksimum hızı 25 km/h olan araç, pedelec sınıfına giriyor ve bu nedenle bisiklet yollarında da kullanılabilir. İç mekanda iki yetişkin veya bir yetişkin ve iki çocuk oturabilmektedir. Bagaj hacmi ise 90 litre. Hopper’ın kargo versiyonu, ikinci bir koltuk yerine 290 litre yükleme hacmine sahip depolama seçenekleri sunan bir modeldir.

Hopper-Mobility-2

Hopper Mobility Fiyatı Ne Kadar?

Hopper Mobility fiyatı, 300 Euro’dan başlayan ön başvuruları kabul ediyor. Piyasa lansmanı sırasında 6499 Euro fiyatı öngörülmektedir ve ilk modeller için 800 Euro indirim de uygulanmaktadır.

Şuan için Avrupa pazarında ilk satış noktası Almanya olacak. Burada elektrikli arabaya verilecek tepkiler sonrası Avrupa pazarına hatta Türkiye pazarına gelmesi muhtemel elektrikli iki kişilik arabadır.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir