Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Hyundai i10, i20, i30 Elektrikli Mi Oluyor?

Yayınlayan

on

hyundai

Hyundai, diğer otomobil üreticilerinden farklı olarak gelecek yıllarda da küçük otomobiller tasarlamaya devam etmek istiyor. Giderek katılaşan emisyon ve güvenlik yasaları ve elektrikli motora geçiş, düşük marjlar nedeniyle segmente karşı duyulan ilginin düşmesine sebep oluyor. Fakat Güney Kore’li üreticiler gelecek yıllarda bu küçük otomobil modellerini üretmeye devam etmek istiyor.

Autocar’a göre Hyundai, yeni nesil i10 şehir otomobili, i20 ekonomik otomobil ve i30 kompakt otomobil üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda şirketin gelecekte giriş seviyesi elektrikli arabaları nasıl sunabileceği ile ilgili ARGE çalışmaları da devam ettiği gelen bilgiler arasında yer almaktadır.

Avrupa Hyundai bölge sorumlusu Michael Cole, otomobil alanında verdiği bir röportajda Hyundai’nin alt segmentlerde kalacağını doğrulayan açıklamalarda bulundu. Ancak, konu ile ilgili herhangi bir ayrıntı veremedi. “Şu anda i10, i20, i30 hala gelecek nesil için planlarımızda. Bu otomobilleri en iyi şekilde değerlendireceğiz. Fakat gelecek bu otomobil modellerinin nereye evrileceği hakkında şimdilik daha fazla bilgi veremem.” dedi.

Cole, Kona kompakt SUV’un altında bir pazar olduğuna inandığını açıkladı. Ayrıca hatchback’ler gibi daha geleneksel vücut şekilleri için bir gelecek görüyor. Özellikle Avrupa pazarı için bu segmentlerle uğraşmak zorundasınız.

Müşteri kaybetmek istemiyoruz, müşteri gruplarını da ihmal etmek istemiyorum. Bu yüzden i10, i20 ve i30’un müşterilerini düşünmeliyiz. Elektrikli araçlar onlar için zorlu bir süreç olacak” diyor Cole.

Gelecekte, bu müşterilerin Kona’nın elektrikli versiyonunu veya mevcut küçük modellerden daha büyük, daha güçlü ve buna bağlı olarak daha pahalı olan yeni crossover Ioniq 5’i kullanması gerekmeyecek. Bu ihtiyaçları biz i serisi ile karşılayacağız.

Cole, müşterilerin karşılama olasılığının daha yüksek olduğu aylık ödemeler veya abonelikler gibi tekliflerin, daha küçük elektrikli arabaları pazarlarken yardımcı olabileceğini söyledi. Küçük bir Hatcback, yalnızca abonelik olarak sunulabilir, ancak şu anda bu yalnızca onun kişisel bakış açısı olarak görüşünü göstermektedir.

2035’e doğru Güney Kore’li markanında elektrikli araçlar dünyasında i serisini en doğru anda ve tasarım ile taşıyacağı kesin gibi. Fakat burada ortaya çıkan ilk sorun araçlarının küçük olmasından kaynaklı olarak pillerin yeterli alanı kaplayamamasıdır. Bu da bu otomobillerin menzillerinde büyük farklar ortaya çıkacağının göstergesidir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir