Connect with us

Şarj Pil Haberleri

Hyundai Yeni Şarj Robotunu Tanıttı

Yayınlayan

on

hyundai-şarj-robot

Hyundai Motor Group , bir videoda elektrikli arabaları otomatik olarak şarj etmek için kullanılabilecek yeni bir robotu tanıttı. Video, Korelilerin tamamen elektrikli yeni modeli Ioniq 6’nın otomatik olarak bir park yerine girdiğini, robotla iletişim halinde şarj kapağını nasıl açtığını ve robotun araca yaklaşıp şarj konektörünü nasıl taktığını gösteriyor . Şarj işlemi tamamlandıktan sonra 3 boyutlu kamera ile çalışan robot tekrar kabloyu çekerek şarj kapağını kapatıyor. Hyundai’ye ek olarak, Hyundai Motor Group ayrıca Kia ve Genesis’i de içermektedir .

Video ne kadar etkileyici olursa olsun, şu soru hemen akla gelebilir: Bütün bunlar neden? Ancak, Otomatik Şarj Robotu (ACR) için aslında birkaç kullanım durumu vardır. Bu sayede fiziksel engelli kişiler bile elektrikli arabaları rahatlıkla şarj edebilecek. Bu, karanlık ortamlarda veya sağanak yağmurda bile şarj etmeyi kolaylaştırır. Ayrıca Hyundai’ye göre artan şarj kapasiteleri ile kablolar da giderek kalınlaşıyor ve ağırlaşıyor, böylece bir robot onları bir insandan çok daha iyi idare edebiliyor.

Şarj istasyonlarının kullanımı da optimize edilebilir, çünkü robot, şarj işlemi sona erdikten sonra otomatik olarak aktif hale gelebilir ve yeni bir araca bağlanabilir. Ve son olarak, bir aracın otonom bir şekilde yolcu varış noktasından bir otoparka gideceği ve dönüş yolculuğundan önce orada ücretlendirileceği geleceğe bir bakış olarak düşünülebilir.

Teknoloji, aracın konumunu, şarj bağlantısının şeklini, hava durumunu, olası engelleri ve şarj kablosunun ağırlığını eşit ölçülerde hesaba katması gereken karmaşık bir algoritmaya dayanıyor. Robot sıçrayan suya ve toza karşı korumalıdır, sonuçta çoğu şarj istasyonu dışarıdadır ve bu nedenle rüzgara ve hava koşullarına maruz kalır. Ek olarak ACR, örneğin etrafta yürüyen insanlarla çarpışmaları önlemeyi amaçlayan başka bir sensör sütunu tarafından desteklenir.

Hyundai Motor Group Robotik Laboratuvarı Başkanı Dong Jin Hyun, ACR’yi güvenlik ve konfor açısından daha da geliştireceğiz, böylece tüm elektrikli otomobil müşterileri yakında onu şarj istasyonlarında kullanabilecek ” dedi. Koreliler, daha yüksek şarj kapasiteleri sağlayan 800 volt teknolojisi alanında da öncüler.