Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

İki Kişilik Elektrikli Araba Modelleri

Yayınlayan

on

İki Kişilik Elektrikli Araba Modelleri

Şehir içinde rahat hareket edebilmek için en çok tercih edilen iki kişilik elektrikli araba modellerini derledik. Sonuçta, şehir içi yolculukların çoğu kısa mesafeden oluşmaktadır. Diğer bir avantaj da aracın aynı zamanda kompakt ve manevra kabiliyeti yüksek olmasıdır.

Genel bakışımız, şehir içi kullanım için ideal olan ve en küçük park yerine sığabilecek veya elektrikli otomobiller için özel olarak ayrılmış park yerlerini kullanabileceğiniz iki kişilik elektrikli arabaları listelemek.

Smart EQ Fortwo

Kompakt araçların emektarıdır ve otomotiv sektöründeki iki kişilik terimini önemli ölçüde şekillendirmiştir. Smart, şehir içi arabasının vücut bulmuş halidir. Park yeri bulmanın sinir bozucu olabileceği yoğun şehir içi bölgelerde son derece pratiktir.

İki kişilik araba , bu kompakt boyutları bir elektrikli sürücü ile buluşmaktadır. Bu şekilde Smart, en iyi iki kişilik elektrikli araba listemizde bir yer edinir, çünkü bu varyant en son teknolojiyi ve verimli sürüş teknolojisini sunar. Bu arada, şehir içi ulaşım aracı üstü açık paketi de bulunmaktadır. Bu özellik EQ Fortwo’yu yaz mevsimi için çok kullanışlı bir elektrikli araba haline getiriyor.

140 kilometreyi aşan menziliyle şehir için de en yüksek menzile sahip arabalardan biridir. Fakat bu menzilin de bir bedeli olarak 22.000 Euro fiyat ortaya çıkmaktadır. Fakat Avrupa’da 9.000 Euro’luk çevre bonusu düşüldükten sonra , Smart EQ Fortwo yaklaşık 13.000 Euro‘luk ucuz bir iki kişilik elektrikli arabadır.

İki Kişilik Elektrikli Araba Smart EQ Fortwo

İki Kişilik Elektrikli Araba Citroen Ami

Fransız model Citroen Ami, Nisan 2021’den beri satışa sunulmaktadır. Ami tamamen şehir için tasarlanmıştır. 2,41 metre uzunluğu, 1,39 metre genişliği ve 1,52 metre yüksekliği ile Smart Fortwo’nun bile altını açıkça çiziyor. 7,20 metrelik dönüş çapı, yalnızca 471 kilogram ağırlığındaki Stromer’ı rakipsiz manevra kabiliyetine sahip yapıyor.

Citroen Ami 70 km maksimum menzile sahip bir otomobildir. Şehir içinde tercih edilen bu araç 45 km/s hıza ulaşabilmektedir. Bundan dolayı da ehliyet gerektirmez.  7000 Euro‘dan Avrupa’da satışı devam eden Ami’nin Türkiye de sadece 200 adet satışı gerçekleşmiştir.

Parası karşılığında Ami, yaklaşık 70 kilometre tamamen elektrikli menzil sunuyor. Bunun kaynağı 5,5 kWh‘lik küçük bir pilden geliyor. Menzil elbette küçüktür, ancak şehir merkezindeki günlük yaşam için kesinlikle yeterlidir. Türkiye’de ikinci el piyasası 250 bin TL dolaylarındadır.

İki Kişilik Elektrikli Araba Citroen Ami

Uçan Balon Microlino

İlk bakışta bir arabaya pek benzemiyor, ancak ikonik tasarımı bir balona benzemektedir. 1950’lerde BMW’den Isetta da benzer şekilde dikkat çekici bir otomobildi ve Microlino’nun onunla pek çok ortak noktası var.

Microlino’yu şehir merkezinden kullanmak istiyorsanız, iç mekanın sınırlı boyutları nedeniyle çok büyük olmamalısınız. İçeride, sürücü yalnızca kesinlikle gerekli olan şeyleri yanında almalı. Direksiyon simidi, pedallar ve mevcut hız ve diğer araç bilgileri hakkında bilgi veren bir ekranın yanı sıra bir akıllı telefon için bir raftan başka bir yer bulundurmaz.

Microlino 2.0 şimdi yaklaşık 12.000 Euro’ya satılıyor. Pil paketine bağlı olarak 125 ile 200 km arasında bir menzil yapması mümkündür.. Bu, küçük iki kişilik elektrikli araba 90 km/s hıza ulaşabilmektedir. Böylece hızlı bir arazi yolculuğu da mümkün olur. Microlino’nun kompakt boyutları sayesinde park yeri bulmakta sorun yaşamazsınız. Ayrıca önden giriş, dar park alanlarına erişimi kolaylaştırır. Ancak, şehir içi ulaşım henüz mevcut değil. Üretimin başlaması 2023 için planlanıyor. Buna göre Microlino, elektrikli otomobillerin tanıtımı için henüz BAFA listesinde yer almıyor .

İki Kişilik Elektrikli Araba microlino

Araba değil, motosiklet değil: Renault Twizy

Elektrikli otomobiller arasında muhtemelen en dikkat çekici iki kişilik olanı 2012’den beri satılan Twizy 100 km menzile sahiptir.. Twizy’de iki yolcu arka arkaya oturuyor, bu nedenle bu araba çok dar iç mekana sahiptir. Fakat bir sürücü olarak en dar tek yönlü sokaklardan bile geçmekte zorluk çekmezsiniz. Yönetilebilir boyutları nedeniyle, şehir merkezinde her zaman bir park yeri bulacaksınızdır.

Avrupa’da Twizy’nin teslimat hizmetleri tarafından da sıklıkla kullanılmasının bir nedeni de motosikletlere göre daha az yakması ve her yere sığmasıdır. Araç temel olarak hafif araç olarak sınıflandırılır. Bu iki kişilik otomobilin ağırlığı sadece 500 kg.

Twizy’nin 45 km/sa  azami hıza sahiptir. Bundan dolayı da ehliyet gerektirmez. Fakat daha büyük bir modeli de mevcuttur. 85 km/s yapabilen bu model ehliyet gerektirir. Ayrıca bu otomobili şarj etmek sadece 30 dakikanızı almaktadır.

Bu elektrikli aracın Türkiye fiyatı ise 345.000 TL olarak gösterilmektedir. Fakat şuan için stoklarda yoktur. Ön sipariş oluşturmanız gerekmektedir.

Renault Twizy

İki Kişilik Elektrikli Araba Modelleri Yeterli Mi?

Şehir için pratik kompakt elektrikli araçlar arıyorsanız, model seçimi şu anda hala az sayıda. Muhtemelen iki koltuklu otomobillerin özü olan, ancak elektrikli otomobil sektöründe hala yetersiz olan üstü açılır otomobiller için de bu durum geçerli. Sunulan arabalara ek olarak, henüz üretimi görünmeyen farklı start-up’lardan bir dizi konsept var. Ne zaman üretime geçecekleri ise soru işareti.

Düşük maliyetli elektrikli otomobiller , Renault’nun Twizy ve Microlino’yu işaret etmektedir. Ancak Smart daha fazla iç alan sunar ve daha büyük bir bagaja izin verir, böylece haftalık alışverişinizi de onunla taşıyabilirsiniz. Şehir içi sürücüleri, otomobil üreticilerinin yeni ürünleri söz konusu olduğunda hâlâ dezavantajlı durumdadır – yerleşmiş markaların birçoğu SUV’lara güvenmeye devam ediyor ve bunları çeşitli elektrifikasyonlarda pazara sunuyor. Küçük elektrikli araba modelleri ise şuan için daha arka planda kalmış durumda.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir