Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Jeep Magneto 3.0

Yayınlayan

on

Jeep Magneto

Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletindeki Moab’da düzenlenen 57. yıllık Easter Jeep Safari‘de Jeep markası, yine dikkat çekici konsept araçların bir koleksiyonunu tanıttı. Bunlar arasında, Wrangler arazi aracının tamamen elektrikli üçüncü nesli de bulunuyordu.

İlk kez 2021’de tanıtılan Magneto, özel olarak tasarlanmış bir aksiyal akışlı elektrik motoruyla donatılmış 2020 model iki kapılı bir Wrangler Rubicon’a dayanıyor. Bu motor, 6000 devir/dakikaya kadar çalışabilen ve altı ileri vitesli bir şanzımanla bağlantılı olan bir motordur. Kompakt elektrik motoru, ilk olarak 370 Nm tork ve 210 kW (285 PS) güç üretmek üzere ayarlanmıştır.

Magneto 2.0 Konsept Arabası 2022’de tanıtıldığında güç arttırıldı. Tahrik sisteminin tepe akımı iki katına çıkarak 600 amper oldu, tepe torku üç katına kadar artarak 1150 Nm’ye ulaştı ve güç 460 kW (625 PS) seviyesine yükseldi.

Bu yılki Magneto güncellemeleri arasında, geliştiricilere göre daha verimli bir motor ve daha fazla tork ile 20% daha fazla kullanılabilir enerji ve menzil için güncellenmiş bir yazılım yer almaktadır. Magneto 3.0‘da, ağır arazi koşullarında tamamen elektrikli bir tahrik sisteminin avantajlarını kullanmak için sürücü tarafından seçilebilen üç yeni işlev bulunmaktadır:

Sürücü, iki güç seviyesi arasında seçim yapabilir. Standart: 210 kW (285 PS) güç ve 370 Newton metre tork, Maksimum: 478 kW (650 PS) güç ve 1220 Newton metre tork. İki aşamalı rejenerasyon modu, motor kapalıyken normal sürüş veya açıkken elektromotorun yardımıyla güçlendirilmiş fren rejenerasyonu sağlar. Yokuş aşağı modu, yol dışında düşük hız aralığında sadece gaz pedalı ile hızlanma ve fren yapabilmeyi sağlar.

Jeep Magneto 3.0 Teknik Özellikleri

Dynatrac-60 ön aks, 5,38 oranlı dişli takımıyla birlikte Dynatrac-80 arka aks (5,38 oranlı dişli takımı), 20 inç Offroad jantları (Beadlock özelliğiyle), 40 inç Offroad lastikleri ve 7,6 cm yükseklik ayarlı süspansiyon donanımı donatımı tamamlar.

Magneto 3.0 oranları da kullanır: Girişi kolaylaştırmak için kapı açıklığı değiştirilerek 15 cm daha geriye kaydırıldı. Daha iyi bir erişim için B sütunu 60 mm daha geriye kaydırıldı ve yeni bir rol çubuğu için yer açıldı. Ön çamurluk, arka kenarında 5 cm geriye kaydırıldı. Yan görünüme “geçilmiş” bir görünüm kazandırmak için ön cam 12 derece geriye eğildi ancak camı kısaltmadan.

Magneto 3.0 Konsept Araba’nın ön koltukları kırmızı vurgulu mavi deri kaplıdır. Arka koltuklar daha fazla işlevsellik için kaldırıldı ve “Surf Blue” kaplama ile korunan bir yük tabanı oluştu.

Wrangler Magneto gibi bir elektrikli aracın seri üretimde sunulup sunulmayacağı belirsizdir. Markanın müşteriler için ilk tamamen elektrikli aracı olan kompakt Avenger oldu. Geçen yıl yapılan bir ön izlemede, Recon ve Wagoneer S modelleri planlanan diğer elektrikli araçlardır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir