Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

Mercedes AMG S 63 Hibrit Özellikleri

Yayınlayan

on

Mercedes AMG S 63 E Performance

Gelecekte Mercedes S-Class serisi, Formula 1’den teknoloji transferi ile performans hibriti özellikleri olarak da sunulacak. Mercedes AMG S 63 E Performance, benzinli motoru AMG’ye özgü hibrit aktarma organları ve AMG’nin “Yüksek Performanslı Batarya” sının yeni bir versiyonuyla birleştiriliyor. WLTP standardına göre 13,1 kWh büyüklüğe sahip olan pil WLTP verilerine göre tamamen elektrikli olarak 33 kilometreye izin verir. Bununla birlikte, otomobilin ana odak noktası ise dinamik sürüştür.

AMG S 63 E Hibrit Performance, 590 kW (802 hp) sistem gücü ve 1430 Nm sistem torku özelliklerini sunmaktadır. Bu, 100 km/s hıza 3,3 saniye ve isteğe bağlı olarak 290 km/s hıza ulaşabilir demek. Üretici, AMG Ride Control+ süspansiyon, AMG Aktif Kontrol devrilme stabilizasyonu ve standart arka aks direksiyonu gibi sistemler, sürüş dinamikleri ve konfor arasında geniş bir dağılım sağlıyor.

Daha önce sınıfının en iyi performansı, lüks bir sedanda olağanüstü bir konfor deneyimi ve neredeyse sessiz elektrikli sürüş ile bu kadar mükemmel bir şekilde bir araya gelmemişti. Bu aynı zamanda Mercedes-AMG’yi 21. yüzyılın performans lüksü markası olarak deneyimleyebilecek son derece talepkar hedef gruplara da açmaktadır. Tüm zamanların en güçlü S-Serisi ile, AMG’de olduğu gibi sadece kendi teknik yollarına gitmekle kalmıyor, aynı zamanda güçlü bir tasarımda oluşturmaktalar. İlk kez, S-Serisi sedan aynı zamanda AMG- özel radyatör ızgarası ile marka bağlılığı daha önce hiç olmadığı kadar keskin olacak.

Mercedes-AMG, S 63 E-Performance için henüz bir taban fiyat açıklamadı. Serinin normal plug-in hibrit versiyonu bile 140.420 Euro‘ya mal olmaktadır.

Mercedes-AMG S 63 E Performance İç Mekan Tasarımı

Tasarım Özellikleri

AMG S 63 E Performance, dikey çıtalara ve büyük bir merkezi yapıya ve AMG’ye özgü bir radyatör ızgarasına sahiptir. Daha önceki Mercedes yıldız radyatör figürü yerine, AMG arması artık gümüş krom/siyah olarak otomobile yerleştirildi. Ayrıca, geniş yan hava girişleri ve işlevsel “Hava Perdeleri” ile “Jet Wing” tasarımındaki ön apron, ön görünümü karakterize etmektedir. Yandan bakıldığında, 21 inç’e kadar çıkan AMG dövme jantlar ve AMG’ye özgü yan etekler dikkat çekmektedir. Ayrıca arkada trapez, nervürlü ikiz egzoz borusu kaplamaları veya uzunlamasına kanatlı geniş difüzör gibi AMG 63 modellerinin tasarım esintileri de vardır.

İç mekan, S-Serisi’nin yüksek kaliteli donanımlarını AMG’ye özgü öğelerle bileştirilmiştir. Dört koltuğun tümü için birinci sınıf arka ve çok hatlı koltuklar da segmentte liderlik iddiasını göstermektedir. Hibrit sürüşün geri kazanım aşamaları, diğer şeylerin yanı sıra, çift kollu tasarıma ve sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş düğmelere sahip AMG direksiyon simidi aracılığıyla kontrol edilebilir. MBUX bilgi-eğlence sistemi, çeşitli AMG ve hibrite özgü ekranlar ve işlevler ön panelde yer almaktadır.

Mercedes AMG S Teknik Özellikleri

450 kW (612 BG) güce sahip 4,0 litrelik V8 biturbo motordan, sürekli uyarmalı senkron elektrik motorundan, Almanya’da geliştirilen doğrudan soğutmalı pillere sahip yüksek performanslı pilden ve tamamen değişken AMG Performance 4MATIC+ hepsinden oluşmaktadır. Tekerleklere 140 kW (190 hp) elektrik motoru arka aksa yerleştirilmiştir ve burada elektrikle çalışan iki vitesli şanzıman ve kompakt bir Elektrikli Tahrik Ünitesinde (EDU) elektronik olarak kontrol edilen arka aks kilitleme diferansiyeli ile entegre edilmiştir. Pillerin tamamı ayrıca arka aksın üzerinde arka bölgede bulunmaktadır.

“Bu EDU konumunun en önemli avantajı, V8 motora flanşlı olan 9 vitesli şanzımanı baypas etmesidir. Şanzımanın arkasındaki konumla, her iki tahrikin torku tam olarak kullanılabilir,” geliştiriciler bu şekilde otomobili açıklamaktadır.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir