Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mercedes EQT Fiyatı ve Özellikleri

Yayınlayan

on

mercedes eqt özellikleri ve fiyatı

Yeni elektrikli Mercedes EQT Serisi yakında piyasada olacak. Şimdi fiyatı ve teknik özelliklerine bir göz atalım. Mercedes yüksek tavanlı istasyon vagonunun EQT yan ürünü 49.000 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıkacaktır. 4,50 metre uzunluğunda beş koltuklu model olan EQT, daha sonra yedi koltuklu 4.90 metre uzunluğundaki bir versiyonu da satışa sunulacak.

EQT, maksimum 245 nm torka sahip 90 kW/122 hp elektrik motoruyla çalışır. 45 kWh depolama kapasitesine sahip bataryası bulunmaktadır. WLTP standardına göre 282 kilometre menzil sağlıyor. Mercedes, WLTP ortalama tüketimi olarak 19 kWh tüketim gerçekleştiğini belirtmektedir.

EQT’nin pili, doğru akım hızlı şarj istasyonunda (DC) 80 kW‘a kadar şarj gücüyle şarj edilebilir. Alternatif akım (AC) şarjı standart olarak 22 kW ile çalışır. Şarj fişi ön tarafta Mercedes yıldızının altında bulunur.

Mercedes EQT Kamp İç Mekan Görüntüleri

Mercedes EQT Konsept Fiyatı

Görsel olarak EQT, siyah radyatör ızgarasıyla geleneksel elektrikli T-Serisi’nden farklıdır. Boyutlar ve bagaj hacmi 550 ila 1980 litre ile neredeyse aynıdır. T-Serisi’nde olduğu gibi, arkaya giriş iki kayar kapıdan yapılır. Arka koltukta üç çocuk koltuğu için yer bulunurken. Ayrıca taşınabilir yük, 375 ila 516 kilogram arasındadır.

T-Serisi gibi, EQT de Renault ile işbirliği içinde Fransız Kangoo yüksek tavanlı istasyon vagonu temel alınarak oluşturuldu. 75 kW/102 hp 1,3 litre benzinli motorla birlikte T-Serisi’nin fiyatı 31.200 Euro’dan başlıyor.

EQT, kamp için donanımlı olarak da sunulacak: Mercedes-Benz Vans, kısa bir süre önce Concept EQT Marco Polo ile elektrikli otomobili temel alan yeni bir mikro kampçının tanıtımını yaptı . Üretim versiyonu 2023’ün ikinci yarısında başlayacak olan model de,  Marco Polo modülü, piyasaya çıkmadan önce bile, EQT ile tamamen elektrikli kamp gezileri için ilk çözüm olacak.

EQT Teknik Özellikler

Raporlara göre EQT, ön aksta 90 kW (122 hp) elektrik motoruyla 140 km/s hıza çıkıyor. Pil, WLTP standardına göre 300 kilometrelik bir menzili mümkün kılacak şekilde 45 kWh depolama kapasitesine sahip. 80 kW’lık DC hızlı şarj istasyonlarında pil paketi 40 dakikada yüzde 80’e kadar doldurulabiliyor. Bir duvar kutusundaki şarj kapasitesi 11 kW’dır. Klimaya ek olarak, standart bir ısı pompası, dış hava sıcaklığından bağımsız olarak günlük kullanıma uygun bir aralık sağlamalıdır.

Önceki resimlere göre EQT, ön ve arka kısımdaki geniş LED ışık şeritleri ile dışarıda karakterize ediliyor. Yandan bakıldığında aerodinamik jantlar ve arkaya giriş için geniş sürgülü kapılar dikkat çekiyor. İkincisi, “üçüncü sıradaki iki tam teşekküllü bağımsız koltuğun kolayca erişilebilir olmasını” mümkün kılmalı, diyor Mercedes. Kontrol panelinin ortasındaki bir ekran ve navigasyon çözümü yalnızca ek ücret karşılığında sunulacaktır. Bu, 1500 kilograma kadar bir römork yükü için bir römork bağlantısı için de geçerlidir.

Mercedes EQT marca polo konsept kamp aracı

Konsept Adı Marco Polo

Concept EQT Marco Polo, uzun dingil mesafeli EQT varyantını temel alır. Seriye yakın konsept aracın donanımı, diğer şeylerin yanı sıra, tavan yataklı bir açılır tavan içerir. “Makaslı konstrüksiyon sayesinde açılır tavan, araç tavanına göre küçük bir eğim açısıyla kolayca kaldırılabilir. Bu, Concept EQT Marco Polo’nun arkada dik durmak için yeterli alan sunduğu anlamına gelir. “Ayrıca açılır tavan, kampçılığa özgü özgürlük hissi için arkadan fermuarla çepeçevre açılabilir veya pencere şeklinde açılabilir. Çatı yatağı, 1,97 metreye 0,97 metre boyutlarında bir yatma yüzeyine sahiptir. Diğer şeylerin yanı sıra, nokta elastik disk yay sistemi, yüksek düzeyde uyku konforu sağlar.”

Arkada 2 metreye 1,15 metre ölçülerinde bir katlanır yatak daha var. Ek olarak, doğrudan sürücü koltuğunun arkasındaki ikinci koltuk sırasında, gömme yıkama seçeneği ve benzer şekilde gömme, 16 litrelik kompresör soğutma kutusu bulunan bir öğe vardır. Hemen yanında iki banktan biri var. İç kısımda aracın sol tarafında başka bir koltuk yer alıyor. Yerleşik çekmece sistemi, kamp aksesuarları için saklama alanı sunar. Ayrıca bir indüksiyonlu ocak ve esnek bir şekilde çıkarılabilen gazlı kartuşlu ocak ile araç içinden dışarı çekilebilen bir çekmece vardır ve size yemek pişirmek için iki seçenek sunar.

Mercedes EQT konsept aracı

İç Mekan Detayları

İç mekanda aracın sağ tarafında yine elektrikli olarak yüksekliği ayarlanabilen katlanabilir bir masa bulunur. Ek saklama bölmeleri de entegre edilmiştir. Mercedes’e göre, iç mekandaki tüm mobilya elemanları iki kişi tarafından sadece birkaç basit adımda beş dakikadan daha kısa sürede çıkarılabiliyor. Tamamen elektrikli mikro karavan, gerekirse günlük bir araç olarak da kullanılabilir. İki metreden daha az yüksekliğiyle standart garajlara, çok katlı otoparklara ve araba yıkama yerlerine girebilir.

Concept EQT Marco Polo’nun açılır tavanında bir güneş paneli vardır. Bu ve ek bir çıkarılabilir pil ünitesi, kamp ünitesinin belirli bir süre için kendi kendine yeterli enerji sağlamasına ve menzili korumasına olanak tanır. Ek pil, kullanım sırasında koltuk sırasındaki bir çekmecede saklanır. Şarj için çıkarılıp evde veya kamp alanında prizden şarj edilebilir.

Diğer öne çıkan noktalar olarak Mercedes, aracın yan tarafına takılan bir tenteden ve arka camların karartılmasından bahsediyor. İkincisi, bir düğmeye basarak renklendirilebilir, bu nedenle perdelere veya panjur sistemlerine gerek yoktur.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir