Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mercedes, Polonya’daki İlk Tamamen Elektrik Santralini Planlıyor

Yayınlayan

on

mercedes polonya fabrikası

Mercedes-Benz Vans, Avrupa üretim ağını yeniden düzenliyor. Odak, elektrikli sürücüye artan odaklanmadır. Buna, kamyonet üretim ağının yeni bir üyesi olmaya hazırlanan Polonya’daki Jawor tesisi de dahildir.

“Amacımız en arzu edilen minibüsleri ve hizmetleri sunmak – bunun için tüm alanlarda son derece yenilikçi ve rekabetçi olmalıyız. Aynı zamanda işimizi uzun vadede güvence altına almak zorundayız. Bunun için önemli bir başarı faktörü, Avrupa üretim ağımızın yeniden düzenlenmesidir,” diyor Mercedes-Benz Vans Başkanı Mathias Geisen.

“Polonya, Jawor’daki yeni lokasyon kararı, elektromobilite yolunda bir başka kilometre taşıdır. Sadece ürünlerimizi değil, satın almadan üretime, lojistikten satışa tüm değer zincirini geleceğe hazırlıyoruz. Bu nedenle, tamamen elektrikli yeni minibüs mimarimiz olan VAN.EA’ya yatırım yapıyoruz. Bu sayede gelecekte de tamamen elektrikli hafif ticari araçlar alanındaki lider konumumuzu korumaya devam edeceğiz. Aynı zamanda, Avrupa’daki mevcut tesislerin uzun vadeli geleceğini güvence altına alıyoruz.”

Mercedes-Benz Vans, mevcut tüm fabrikalarında esnek bir şekilde içten yanmalı motorlara ve elektrikli tahriklere sahip minibüsler üretirken, bölüm Jawor’da ilk tamamen elektrikli fabrikasını kurmak istiyor. Swabians’a göre bu, yeni standartlar belirliyor ve sürdürülebilir, tamamen elektrikli mobilite yolunda “ileriye doğru dev bir adım” atıyor.

İlk Santral Polonya’da

 

merceden

mercedes

Gelecekte, büyük kamyonetler (kapalı model/panel van) Jawor’da VAN.EA bazında üretilecek. “Mercedes-Benz Vans, sürekli olarak tamamen elektrikli kamyonet üretimine odaklanarak üretkenlik avantajları elde etmek ve böylece rekabet gücünü önemli ölçüde artırmak istiyor” diyor. Yerleşik konum, kamyonet bölümünün maliyetleri ve tedarik zincirini ve ayrıca yeni nesil kamyonetlerin enerji açısından verimli üretimini optimize etmesini sağlıyor.

Yer kararı ve somut uygulama, Jawor’daki yatırım için sübvansiyonların verilmesi de dahil olmak üzere çeşitli çerçeve koşulların yerine getirilmesine bağlıdır. ABD’li elektrikli otomobil şirketi Rivian ile tamamen elektrikli büyük kamyonetler için yeni bir üretim ortak girişimi kurarak fabrikayı daha da genişletme seçeneği , projelerinin yeniden önceliklendirilmesi nedeniyle Rivian tarafından rafa kaldırıldı.

Mercedes-Benz Cars, Jawor’da 2019’dan beri yanmalı motorlar ve 2021’den beri akü üretiyor.

Yeni mimari VAN.EA (Van Electric Architecture) ile Mercedes-Benz Vans, tamamen elektrikli ürün portföyüne sahip bir tedarikçiye dönüşümü hızlandırmak istiyor. VAN.EA, Mercedes-Benz’in 2025’ten itibaren piyasaya sürülecek olan orta ve büyük segmentteki tüm elektrikli kamyonetlerinin temelini oluşturacak.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

1 Yorum

1 Yorum

  1. admin

    20 Aralık 2022 at 17:29

    Polonya’da önemli gelişmeler yaşanıyor.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir