Hibrit Araba Haberleri

Mercedes’ten İlk Plug-in Hibrit Otomobil Maybach

Yayınlayan

on

Mercedes Maybach, ilk modelini bir plug-in hibrit otomobil olarak sunacak. Bu sedan otomobil yüksek miktarda güç, tamamen elektrikli uzun bir menzil ve markaya uygun olarak değiştirilmiş bir tasarım sunmaktadır. Konforu ise Mercedes markasının ödün vermediği derecede iyi.

İlk plug-in hibrit model, tipik Maybach lüks deneyimini elektrikli araçta doğaya sıfır zarar veren bir şekilde tasarlandı. Mercedes-Maybach S 580 e, elektrikli bir geleceğe dönüşmesinde ilk rolü sahipleniyor.  Ayrıca bu hibrit elektrikli otomobil 2023 yılında yollara çıkacak.

Maybach Teknik Özellikler

Mercedes Maybach S 580 e’nin müşterilere özel bir sessizlik deneyimi sunacağını vaat ediyor. Çünkü tamamen elektrikli sürüş modunda, zaten son derece sessiz olan iç mekan daha da sessiz hale geliyor. Sedan otomobil neredeyse hiç ses çıkarmadan ve çevreye zarar vermeden ilerliyor. WLTP (Avrupa yakıt tüketim tespit kurumu) standardına göre 100 kilometre tamamen elektrikle gidelebilir seviyede pile sahip.

Ayrıca aracın sol tarafındaki gizli şarj soketi, farlardaki mavi renk vurguları ve örneğin pil şarj seviyesi için ilgili ekranlar gibi elektronik ve teknolojik özgü özellikler S 580 e’ye dikkat çekmeyecek şekilde entegre edilmiş.

Mercedes Benz’in mevcut benzinli motor sürümlerinde 270 kW/367 hp güce sahip sıralı altı silindirli bir motor olarak yer alan Maybach, motorun oldukça verimli olduğunu ve güçlü performansı düşük tüketim ve buna bağlı olarak düşük egzoz emisyonları ile birleştirdiğini ilan ediyor. 375 kW/510 hp elektrikli motor çıkışı ve 750 Nm maksimum sistem torku, üstün sürüş performansını garanti edecek konuma getiriyor.

Mercedes Maybach S 580 e, 0-100 km/s hızlanmasını 5,1 saniyede gerçekleşirken 250 km/s maksimum hıza sahiptir. Maybach üreticisi Mercedes Benz, benzin tüketimini 1,0-0,8 l/100 km, güç tüketimini 25,0-22,9 kWh/100 km ve CO2 emisyonunu 23-18 g/km olarak fabrika testlerinde ortaya koyuyor. Gerçek testlerde bu değerler ne olacak tabiki merak konusu.

Bu otomobili şarj etmek için AC cihazlardan 11 kW’lık bir şarj cihazı bulmanız yeterlidir. Doğru akımla (DC) hızlı şarj için 60 kW’lık bir şarj cihazı opsiyonel olarak almak isteyen müşteriler için marka içerisinde mevcuttur.  Pilin %100 dolum oranına da 30 dakikada ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

Mercedes‑Maybach S 580 e’nin ne kadara mal olacağı ve ne zaman teslim edileceği henüz belli değil. Plug-in hibrit model için normal S-Serisi bile en az yaklaşık 140.000 Euro ödenmesi gerektiği ise otoriteler tarafından belirtiliyor.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version