Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mitsubishi Outlander Plug-in Hibrit

Yayınlayan

on

Mitsubishi 2024 yılında amiral gemisi modeli olan yeni Mitsubishi Outlander plug-in hybrid’i Avrupa’da piyasaya sürecek. Mitsubishi markasından gelen açıklamaya göre, bu model bir lokasyon olarak Avrupa’ya olan bağlılığımızı artırıyor ve elektrikli modellerle markanın ana segmentlerdeki yelpazesini daha da genişletiyor.

Mitsubishi Motors Başkanı ve CEO’su Frank Krol,

“Outlander Plug-in Hybrid’in piyasaya sürülmesi, Mitsubishi Motors’un Avrupa pazarına olan bağlılığının altını çiziyor ve temel Avrupa D-SUV segmentine geri dönmek için ürün yol haritamızda önemli bir adım”

Outlander’ın önceki üç kasası, 2003’te lansmanından bu yana Avrupa’da yarım milyon adetten fazla satmayı başardı. Amiral gemisi, yeni Outlander Plug-in Hybrid, dördüncü nesil olacak ve ödüllü tasarımı ve teknolojisi ile markayı Avrupa’da yeni bir seviyeye taşıyacak. 

Yeni Outlander plug-in hybrid, üretici markanın 2013’teki tanıtımından bu yana Avrupa’da 200.000’den fazla sattı. Plug-in hybrid SUV’nin ilk neslini bu model temel alıyor. Bir sonraki elektrikli Outlander, Mitsubishi’nin “Super All Wheel Control” özellikli ikinci nesil plug-in hibrit sisteminin Avrupa uyarlamasını kullanacak. Fakat elimizdeki verilen sadece bunlardan ibareti. Üretici Japon firma daha fazla bilgi vermekten kaçınmaktadır.

Mitsubishi’ye göre yeni Outlander plug-in hibrit, en yeni sürücü yardımı ve bilgi eğlence teknolojileriyle donatılacak ve yüksek düzeyde güvenlik, konfor ve rahatlık sunacak. Modelin 2024 yılında Avrupa’da piyasaya sürülmesi hedeflenmektedir.

Yeni Outlander plug-in hibrit, 2021’in sonunda sunulmuştu. Ancak başlangıçta yalnızca Japonya ve ABD için satış işlemleri aktifti. 20 kWh kapasiteli daha büyük bir pile sahipti o dönem. WLTP sürüş testlerinde tamamen elektrikli olarak 87 kilometrelik daha uzun bir menzil sağlıyordu. Depo hacmini artırarak, elektrikli ve hibrit çalışmayı birleştirirken genel menzil de yeni modelde artırıldı. Ön ve arka motorların gücü de aynı oranlarda artış gösterecek.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir