Elektrikli Araba Haberleri

Nio Elektrikli Araba

Yayınlayan

on

Nio Elektrikli, dördüncü çeyrekte hala kendi beklentilerinin altında kalan bir teslimat rekorunu kırdı. Çin’de start-up olan Nio modelleri, kendi elektrikli araba yelpazesini büyük ölçüde genişletmeyi başardı. Bu, her şeyden önce, NIO 2022’nin büyük yatırımlar yaptığı Şangay şehrinde görülebilir.

Teslimat merkezi tesisi toplam 50.000 metrekarelik bir alanda kuruldu ve dinlenme alanı, teslimat alanı, araç hazırlama alanı ve otoparktan oluşmaktadır. Yalnızca teslimat alanı, toplam 100 teslimat alanıyla 5.760 metrekareyi kapsıyor. Bu, tek bir günde 200 adede kadar aracın teslim edilmesini mümkün kılmaktadır.

Bu, Çinli üreticinin en son 18 Ağustos 2022’de Songjiang Bölgesinde yeni bir servis merkezi açtığı Şanghay’daki en son fabrikasıdır. Şehirdeki onuncu ve Çin’deki en büyük fabrika olma özelliği vardır. Servis merkezi, bakım, sac işleri, boyama, araç teşhis ve araba yıkamayı içeren 70’e kadar tamir istasyonu ve 129 standart park yeri ile toplam 12.000 metrekarenin üzerinde bir alana sahiptir. Servis merkezi, onarımlar da dahil olmak üzere hizmet sağlamanın yanı sıra bir teşhir salonuna sahiptir ve test sürüşleri ve test sürüşleri sunmaktadır.

Nio Elektrikli Şangay’da Büyümeye Devam Ediyor

Şirketin Şangay’daki kendi altyapısının genişletilmesi, oradaki rakamlara bakarsanız anlaşılabilir. Şirketin kurucusu, başkanı ve CEO’su William Li’ye göre, 25 Mart 2022’de yapılan bir görüşmesi sırasında marka, 2021’de Şangay’da fiyatı 50.000 doların üzerinde olan tüm içten yanmalı motor ve elektrikli SUV’lerin yüzde 23 pazar payına sahip.

30 Kasım’da Çinli üretici, Şanghay’da 100. pil değişim istasyonunu hizmete açtı. Ağ, şehirdeki tüm bölgeleri kapsayan ilk kapsama alanını resmi olarak tamamladı. O zamanlar, Şangay’daki NIO sahiplerinin yüzde 87’sinin evlerinin 3 km yakınında bir pil değiştirme istasyonu vardı. Geçen Kasım ayında yaptığı açıklamada, Şangay’da NIO pil değiştirme istasyonlarının toplam 41.866 araç sahibine hizmet verdiğini söyledi.

Dünya’ya Yayılmaya Başlıyor

NIO Elektrikli , dünya çapındaki satış noktalarının sayısını 2022’de 63 adet artırarak 99’a çıkarmayı başardı. Markanın satış noktalarının arkasında, markanın araçlardan çok daha fazlasını sergileyen ve satan amiral gemisi showroom’ları var. Otomobil evi genellikle araçlar için bir sergi alanı ve kullanıcılar için çeşitli işlevlerin bulunduğu bir alan olmak üzere iki alandan oluşur.

NIO Evi’ne ek olarak, NIO’nun Space adlı daha küçük sergi alanları vardır ve bu alan 2022’de 79 artarak toplam 303’e çıkmıştır. Şimdiye kadar dünya çapında 134 şehirde hem elektrikli araba nio Evleri hem de otomobilin Alanları var.

Elektrikli araba ayrıca 2022’de 25 teslimat merkezi ekleyerek dünya çapında 45 şehirde toplam sayıyı 48’e çıkardı. Servis merkezlerinin sayısı da artırıldı. Şu anda 179 şehirde 288 tane var. 31 Aralık itibarıyla, marka ayrıca dünya çapında 1.315 pil değiştirme istasyonuna , 6.209 şarj istasyonuna, 7.159 hedef şarj cihazına ve 1,01 milyondan fazla üçüncü taraf şarj istasyonuna erişime sahiptir.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version