Connect with us

Şarj Pil Haberleri

Nio Pil Değişim İstasyonları

Yayınlayan

on

Nio pil değişimi

Nio, Çinli bir elektrikli araba üreticisidir ve şu anda kendi pazarında yaklaşık 1.300 hızlı, otomatik pil değişim istasyonu kurmuştur. 2022 sonunda Almanya’da lansmanını yapacak olan marka, Avrupa’da da elektrikli otomobillerindeki pil değişim istasyonları kurmaktadır.

Norveç, Almanya, İsveç ve Hollanda gibi ülkelerde daha önce kurulmuş olan Avrupa pil değişim istasyonları bulunmaktadır. Yılbaşından kısa bir süre önce Hollanda’da faaliyete geçmiştir. Nio otomobil sürücüleri için Hilden ve Zusmarshausen gibi Almanya lokasyonlarında da pil değiştirme istasyonları mevcuttur ve Berlin’de bir lokasyon da kısa süre içinde faaliyete yeni istasyonları geçecektir.

Göteborg ve Stokholm gibi İsveç lokasyonlarında ve Oslo yakınında ve Lillehammer yakınında olan Norveç lokasyonlarında da Nio istasyonları bulunmaktadır. Bir yıl önce, Nio Oslo’da Avrupa’da ilk pil değiştirme istasyonunu açmıştır.

Nio pil değişim noktaları

Nio, Avrupa’da daha fazla pil değiştirme istasyonu kurmayı planlamaktadır ve bu yılın sonuna kadar Avrupa genelinde 120 pil değişim istasyonu kurmayı hedeflemektedir. Bunlardan en fazla 20 tanesi Almanya’daki EnBW hızlı şarj lokasyonlarında kurulacaktır.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da bir lokasyon kurmayı hedefliyorlar. Hollanda’da iki, Norveç’te ise üç istasyon daha olacaktır. Mevcut haritada henüz başka bir istasyon onaylanmamıştır. Ayrıca, Nio bu yıl Çin’de pil değiştirme istasyonları ağını 400’den fazla yeni konumla 1.700’ün üzerine çıkarmayı hedeflemektedir. 30 Aralık 2022 itibarıyla şirketin Çin’de 1.294 pil değiştirme istasyonu bulunmaktadır.

Nio Pil Değişim Noktaları Ne Yapıyor?

Nio pil değişim noktaları aslında artan elektrikli otomobil taleplerini karşılamak için başlatılan bir projedir. Aracınız şarj etmek veya yolda kalırım korkusunu gidermek için üretilen tesislerden oluşmaktadır.

Normal bir elektrikli arabanızı şarj etmek için yolda en az 30 dakika mola vermeniz gerekmektedir. Bu sistemde sadece 4 dakika da Nio otomobilinizin şarjını %100 yapabilirsiniz. Peki nasıl?

Marka, bu değişim noktalarında aracınızda bulunan batarya paketini yerinden söküyor ve %100 dolu olan batarya paketini yerine yerleştiriyor. Bu işlemlerin tamamını ise sadece dört dakikada gerçekleştiriyor.

Çin’de oldukça yayılan bu sistem şimdi Avrupa’da yayılmaya başlıyor. Otomobil üreticisi aynı zamanda isteğe bağlı olarak aylık pil kiralama veya farklı seçenekler ile müşterilerini kendine çekmeyi hedefliyor.

Çin’de bilmeniz gereken bir detayda elektrikli otomobil alırken isterseniz pilsiz bir şekilde alabiliyor olmanızdır. Her ay benzin parası öder gibi buralarda pil kiralama ücreti ödemiş oluyorsunuz.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir