Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

Opel Astra GSe ve Grandland Satışları Başladı

Yayınlayan

on

Opel Astra GSe ve Grandland

Opel, yeni sportif Astra GSe ve Grandland GSe modelleri artık sipariş edilebilir. Almanya merkezli şirket, “Bu modeller, sportif sürüş deneyimini sunarken aynı zamanda yerel olarak emisyonsuz sürüş için en yüksek performansı sağlamaktadır.”

Opel Astra GSe ve Grandland Fiyatı

Opel Astra GSe ve Grandland GSe fiyatı belli oldu. Modellerin, dinamik bir tasarıma sahip ve tipik bir alt marka özelliği olarak özel 18 inç ve 19 inç alaşım jantlarla satılmaktadır. Ayrıca karakteristik GSe ön tampon ve arka difüzörler de bu modeller de mevcut.

İç mekan ise GSe performans koltukları ile zenginleştirilmiştir. Şoför ve yolcu koltukları araca entegre edilmiştir. Bu donanımlar ile birlikte müşteriler yeni Astra GSe’yi 45.510 Euro ve yeni Grandland GSe’yi 57.600 Euro fiyat etiketi ile sipariş edebilmektedir.

Opel Astra GSe ve Grandland Teknik Özellikler

Astra GSe’nin motor gücü 165 kW/225 hp‘dir. Bunun 1,6 litre dört silindirli motor kısmı 133 kW/180 hp iken, elektrik motoru 81.2 kW/110 hp‘ye kadar katkıda bulunur. Bu spor sedan, kalkıştan itibaren 7,5 saniyede 100 km/saat hıza ulaşabiliyor ve azami hızı 235 km/saat (135 km/saat tamamen elektrikli) olarak gerçekleştirilebiliyor.

12.4 kWh lityum-iyon bataryası ile, Astra GSe WLTP’ye göre 64 km’ye kadar tamamen elektrikle yol alabilmekte ve yakıt tüketimi 1.2-1.1 l/100km, CO2 emisyonu 26-25 g/km olarak verilmektedir.

Astra GSe, Opel tarafından daha çevik ve hassas olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sebeple şasi 10 milimetre daha alçaktır. Direksiyon, süspansiyon ve fren sistemleri, sürücünün herhangi bir komutuna daha hızlı ve doğrudan yanıt verir. KONI FSD teknolojisi (Frekans Seçici Sönümleme), sürüş koşullarına göre farklı sönümleme özellikleri sağlar ve böylece yüksek performans ve yüksek konfor arasındaki dengeyi sağlar.

Opel Grandland Gs 2023

Opel Grandland Gs 2023

Grandland GSe, “Yüksek performanslı SUV” olarak tanımlanır. Bu model bir 1.6 litre ve 147 kW/200 bg gücünde turbo benzinli motoru ve iki elektrik motorunun gücünü bir araya getiriyor. Ön akstaki elektrik motoru 81.2 kW/110 hp, arka akstaki ise 83 kW/113 hp güce sahip. Bu, sistem çıkışı olarak 221 kW/300 hp güce sahip dört tekerlekten çekiş oluşturur.

Grandland GSe, 0-100 km/s hıza 6,1 saniyede ulaşabilir ve daha sonra 235 km/s hıza çıkar (135 km/s tamamen elektrikli). 14.6 kWh lityum-iyon pil ile Grandland GSe, WLTP’ye göre yerel olarak 63 kilometreye kadar emisyonsuz seyahat edebilir. Yakıt tüketimi 1.2 l/100 km, CO2 emisyonu 28-27 g/km.

Opel’in Hedefi 2028

Opel CEO’su Florian Huettl, “Grand Sport Electric” adının bir vaat içerdiğini belirtti ve ekledi: “En yeni modellerimiz, sınıfının en iyileri olacak ve müşterileri heyecanlandıracak.” “En son teknolojilerle, özellikle dinamik sürüş keyfi ve sorumlu bir yaklaşım sunuyorlar. Bu, eşit derecede güçlü ve yerel olarak emisyonsuz olan plug-in hibritlerle sağlanmaktadır. Bu modellerle, 2028 yılına kadar Avrupa’nın tamamen elektrikli markası olma stratejimizi tutarlı bir şekilde devam ettiriyoruz.”

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir