Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Opel, Elektro-Mokka’yı Yeniden Tasarlıyor

Yayınlayan

on

opel elektrikli otomobil

Opel, Mokka- e’yi Mokka Electric’e dönüştürüyor. Kompakt SUV, isim değişikliğinin yanı sıra gelecekte daha verimli ve istenirse daha fazla menzil için daha büyük bir batarya ve daha güçlü bir elektrik motoruyla müşterilerin beğenisine sunulacak.

Yeni 54 kWh pil paketi (+4 kWh) ile serinin tamamen elektrikli versiyonu, WLTP standardına göre 338 kilometre yerine 406 kilometre yol kat edebiliyor. Aynı zamanda, güç tüketimi 100 kilometrede 17,8’den 15,2 kWh’ye düşüyor.

 

Yeni versiyonun tahrik gücü 115 kW/156 hp’ye yükseliyor, bu da 15 kW/20 hp’lik bir artışa karşılık geliyor. 260 Nm’lik maksimum tork değişmeden kalır. Opel Stromer, sıfırdan 100 km/sa hıza 10 saniyeden daha kısa sürede çıkıyor, ancak üretici burada henüz daha spesifik değil. Elektronik olarak sınırlandırılmış azami hız 150 km/s’de kalıyor.

Elektrikli Mokka’nın sürücüleri, tercihlerine bağlı olarak her zamanki gibi Eco, Normal ve Sport olmak üzere üç sürüş modu arasından seçim yapabilir. Eco modunda, elektrikli SUV, menzil lehine en yüksek enerji verimliliğine sahiptir. 54 kWh pil, 100 kW’lık halka açık bir doğru akım şarj istasyonunda 30 dakikanın hemen altında yüzde 80 oranında şarj edilebilir. Yerleşik şarj cihazı, 11 kW’a kadar alternatif akımın emilimini destekler.

Opel henüz yeni Mokka Electric’in fiyatını açıklamadı. Mevcut model şu anda bu ülkede 37.650 Euro’dan başlıyor. Opel’e göre, Almanya’daki tüm Mokka müşterilerinin yüzde 65’i Kasım ayında elektrikli pil modelini tercih etti. Üretici, 2024 yılına kadar her modelini elektrikli olarak sunmak istiyor. 2028’de Opel, Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olmaya hazırlanıyor.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir