Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Peugeot Elektrikli Inception Concept

Yayınlayan

on

Peugeot Inception Concept

Peugeot, Inception Concept elektrikli otomobili ABD’de düzenlenen CES teknoloji fuarında tanıttı. Bu çalışma, markanın gelecekteki modellerine bir bakış sunan yeni bir tasarım diline sahiptir. Inception Concept, Fransızlar için yeni bir çağı temsil etmektedir. Tasarım direktörü Matthias Hossann, markanın zamansız kedi çekiciliğini ifade ederken aynı zamanda otomobilin geleceği ve taşıdığı duygular konusunda ne kadar iyimser olduğumuzu göstermektedir.

Peugeot Elektrikli Inception Concept, parlak ve ışıklı bir tasarıma sahiptir ve markanın 2030 yılına kadar karbon ayak izini yüzde elliden fazla azaltma konusundaki düşüncelerini gerçeğe dönüştürmek istiyor. Aynı zamanda, sürüş deneyimini yeniden keşfeder. Peugeot’nun dönüşümü, tasarımı, üretimi ve ömrünü tüm yönleriyle etkilemektedir ve tasarım, bu değişimin ayrılmaz bir parçasıdır.

Inception Concept Teknik Özellikleri

Peugeot Inception Concept, 2023’ten itibaren piyasaya sürülecek olan ana şirket Stellantis’in gelecekteki dört “BEV-by-design” (BEV = Pil Elektrikli Araç) platformundan birinde geliştirilmiştir. Bu konsept için, STLA Büyük platformuna 1,34 metre alçak ve beş metre uzunluğunda bir sedan silüeti verilmiştir.

800 volt teknolojisi ile donatılan araç, 100 kWh’lik bataryası ile şarj başına 800 kilometre yol alabilmektedir. Otomobilin boyutuna rağmen, tüketim sadece 12,5 kWh/100 km değerindedir. Batarya beş dakikada 150 kilometre şarj edilebilmektedir. Inception Concept, elektriği indüksiyon yöntemiyle, yani kablosuz olarak çekebilmektedir.

Peugeot Inception Concept İç Mekan

Peugeot Concept, dört tekerlekten çekiş için önde ve arkada kompakt bir elektrik motoru kullanmaktadır. Birleşik güç neredeyse 500 kW (680 hp) ve 0’dan 100 km/sa hızı üç saniyenin altında atlatmaktadır. Direksiyon simidi, mekanik bağlantı elemanlarının yerini dijital elektrik kontrollerine sahip “Hiperkare” kontrolü ile değiştirilmiştir. Bu dijitalleşme ve bağlanabilirlik alanlarındaki yeniliklerin yanı sıra, Peugeot iç mekandaki yüksek konfor ve cömert alanını da vurgulamaktadır.

“Müşterilerimizin elektrikli otomobillerden beklentileri yüksektir. Elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilen yeni nesil ‘BEV-by-design’ platformlarımız sayesinde onların beklentilerini karşılayacağız” diyor Ürün Müdürü Jérôme Micheron. “Gelecekteki araçlarımızın tasarımıyla onları şaşırtacağız, kullanımı basitleştireceğiz ve sürüş deneyimini yeniden keşfedeceğiz. Bu hedefler şimdi Peugeot Inception Concept şeklinde şekillenmektedir. Peugeot’nun dönüşümü, yüzde 100 elektrikli olma hedefinin çok ötesine geçmektedir. Marka, yeni ve zenginleştirici deneyimler yaratmak için elektrik teknolojisi ve yeni yazılımın sunduğu tüm yeni fırsatları tam olarak kullanmayı mümkün kılacaktır.”

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir