Elektrikli Araba Haberleri

Pininfarina Battista, Hindistan’da Yeni Rekorlar Kırdı

Yayınlayan

on

2022’de piyasaya sürülen süper elektrikli otomobil Pininfarina Battista, 2023 yılında Hindistan’daki formula yarış alanında hız rekorları kırmayı başardı. Süper spor araba dünya rekoru sürelerinde bu testleri tamamlamayı başardı ve Hindistan topraklarında tüm zamanların en hızlı karayolu aracı oldu.

Süper elektrikli otomobil sahibi şirket, “VBOX veri sistemleri tarafından kaydedilen 400 metre için 8,55 saniye ve 800 metre için 13,38 saniye süreleri, Automobili Pininfarina’nın ilk lüks elektrikli aracı için mükemmel bir başarıdır” dedi.

En yüksek hız testi olarak, Battista‘daki sürücü Hormazd Sorabjee pistte kolay bir şekilde 358,03 km/s hıza ulaşmayı başardı. Ayrıca 332 km/s ile ülkedeki bir önceki hız rekorunun da yeni sahibi oldu. Renuka Kirpalani daha sonra 357.10 km/s hıza ulaşarak dünyanın en hızlı Hintli sürücüsü ödülününde sahibi oldu. Tabi tüm bu başarıların ardında Battista elektrikli süper otomobili durmaktadır.

Pininfarina Battista Dünya’nın En Hızlı Aracı Mı ?

Battista, daha önce İtalya yerel bir hız pistinde yaptığı testler ile rekorlar kırmayı başarmıştı. Elektrikli otomobil şirketine göre bu elektrikli araç 0’dan 100 km/sa hıza 1,86 saniyede, 0’dan 200 km/sa hıza ise 4,75 saniyede ulaşıyor. Dehşet verici rakamlar olduğunu kabul etmek gerek.

Automobili Pininfarina’ya göre Battista, 1398 kW (1900 hp) ve 2340 Nm tork ile şimdiye kadar üretilmiş en güçlü İtalyan aracı. GT süper spor otomobil, resmi olarak 350 km/sa maksimum hıza ve 476 kilometreye kadar WLTP (Avrupa testi) menziline ulaşıyor. 2,2 milyon Euro artı vergi fiyatından tüm hız tutkunları bu elektrikli otomobile sahip olabilir. Üzücü bir haber ise bu süper elektrikli araçtan sadece 150 adet üretilecek olmasıdır.

Fakat alamayanlar üzülmesin ilerleyen süreçte Automobili Pininfarina, Battista’dan daha ucuza mal olan ancak üst düzey otomobil segmentinde kalmaya devam eden yeni elektrikli ürünleri piyasaya sürmeyi hedefliyor. Sırada bir elektrikli SUV modeli bekleniyor. Markanın elektrikli otomobillerinin sermayesi, 2015 yılında İtalyan tasarım stüdyosu Pininfarina’yı devralan ve daha sonra Automobili Pininfarina’yı kuran Hintli ana şirket Mahindra tarafından sağlanıyor. Bundan dolayı da aracın hız testleri Hindistan topraklarında gerçekleşti. Ayrıca Hindistan merkezli İtalyan şirket 2025 yılına kadar yıllık 8.000 ila 10.000 adet satış hedefliyor.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version