Elektrikli Araba Haberleri

Renk Değiştiren Arabalar

Yayınlayan

on

Teknoloji delisi mühendisler tarafından yapılan bir düğmeye basılarak renk değiştiren arabalar , geleceğin iş modeli olmak için gereken her şeyi sağlamaktadır. Bu yenilikçi yaklaşım bu şekilde sadece sürücüyü değil, aynı zamanda arabayı görünüm olarak da değiştirme imkanına sahip olunmaktadır.

CES Las Vegas, otomotiv endüstrisinin dev bir kristal küresidir. Arabalar gelecekte tekerlekli kutular haline gelerek, eğlence endüstrisinden de gelen bilgi-eğlence ve teknik detaylar giderek daha önemli hale gelmektedir. Bu iki dünya da, teknoloji meraklılarının yükseltilmiş oyun bilgisayarlarından uzaklaştırmayan kumar metropolü Las Vegas’ta bir araya gelmektedir. Öte yandan, otomobil üreticilerinin kendilerini rakiplerinden farklılaştırmak için yeni yollar aramaları gerekmektedir, çünkü saf PS gücü artık benzersiz bir satış teklifi olmayacaktır, çünkü elektrik motorları çok cazip hale gelmiştir.

Volkswagen ID.7 Renk Değiştiriyor

Bu, klasik araba kaportası tekrar odak noktası olurken, dijital yüksek teknolojinin 3.0 sürümü ile birleşmiştir. Geçmişte, arabaların kaporta rengini hızlı ve ucuz bir şekilde değiştirmek için folyo kullanılırdı. Volkswagen ID.7 elektrikli sedanını bir bukalemun gibi dönüştürebilecek şekilde tasarlamış ve Las Vegas’a getirmiştir. Arabanın kabuğu, elektriği iletebilen veya yalıtabilen, bu sayede de renk değiştirebilen 40 katmanlık bir yapıdadır. Bu fikir tamamen yeni değildir, çünkü geçen yıl BMW zaten bir iX’i elektriksel bir dürtüyle görünümünü değiştirebilen bir vücut sargısı ile donatmıştı.

Gelecekte, dijital deneyimler sadece ekranlarda yaşanmayacak, gerçek ve sanal dünya arasındaki ayrım giderek daha az olacaktır. BMW iX Flow ile bu fikir gerçekleştirilmiştir ve BMW Teknolojiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Frank Weber, “Bu özel efektler iyi karşılandı, ancak yine de birkaç avroya mal oldu. Ancak diğer teknolojiler gibi, sinerjiler ve hacim bunu ekstra daha uygun hale getirecek. Özellikle Çin gibi bireyselleşmenin hala önemli bir rol oynadığı pazarlarda, sürücüler kesinlikle bu ekstra bedeli ödemek isteyeceklerdir” demiştir.

Otomobil üreticileri satış uzmanları da bu tür gelir kaynakları aramaktadır. Bu yıl BMW, BMW i Vision Dee ile yolculuğun nereye gidebileceğini göstermiştir. Bu, aracın dış kaplaması olarak kullanılan E Ink teknolojisinin tam renkli versiyonunun dünyada ilk kez kullanımıdır. BMW i Vision Dee, siyah ve beyaz arasında geçiş yapmak yerine çok renkli, tamamen değişken ve ayrı ayrı tasarlanabilen bir dış görünüm sergilemektedir. Bu, işbirliği ortağı E Ink tarafından gövdeye uygulanan bir ePaper filmi sayesinde mümkün olmuştur ve 32 farklı renk görüntülenebilmektedir.

Renk Değiştiren Arabalar Nasıl Oluyor?

Almanya’lı şirketbu tekniği “E Ink” olarak adlandırır. Dilimize çevirirsek “elektrikli mürekkep” anlamına gelir, ancak “Ink” aynı zamanda dövme işlemleri için kullanılan argo bir terimdir. Otomobiller daha genç ve daha cool olmak istenir. Düğmeye basarak dış dünya için duygu durumunuzu paylaşabilirsiniz. Bugünkü smartphonelardaki casusu gibi. Olanaklar çeşitlidir. Yakında boyalar sadece siyah, beyaz veya mavi değil, aynı zamanda sanat eserleri veya fotoğraflar olacak. Renk oyunları ayrıca araçların menzilini de artırır. Beyaz boya güneşi daha fazla yansıtır ve bu nedenle iç mekan daha az ısınır ve klima daha az enerji harcar.

Teknolojinin bir başka uygulama alanı, beynin elektriksel aktivitesini izleyerek insanların ruh hali değişimlerini tespit etmektir. Bu, EEG (elektroensefalografi) yöntemiyle yapılır, kişinin beynine bir bukalemun boyası yapıştırılır ve beynin elektriksel aktivitesi kaydedilir. Bu, insanların ne zaman rahatladıklarını, hangi aktivitelerin onları sakinleştirdiğini veya hangi durumların gerginleştirdiğini tespit etmeyi mümkün kılar. İlk testler halihazırda yapılmaktadır ve test katılımcıları, örneğin günlük işlerde, hangi stratejilerin en iyi şekilde çalıştığını fark ettiler. Bu teknolojinin bir başka uygulama alanı da biraz bilim kurgu gibi görünse de, gelecekte insanların ruh hali değişimlerini tespit etmek için kullanılabilir. Renk değiştiren arabalar yazımız son bulmuştur.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version