Elektrikli Araba Haberleri

Şubat 2023’de Avrupa’da Satılan Elektrikli Araba Sıralaması

Yayınlayan

on

Şubat ayında, Jato Dynamics analistlerine göre Avrupa’da yeni kaydedilen araç sayısı neredeyse 900.000 adede yükseldi. Şubat 2022’ye kıyasla %12 artış bulunmaktadır. Ocak ve Şubat kayıtları ise toplamda 1,81 milyon adede ulaşmayı başardı. Bununla birlikte Geçen yılın Ocak ve Şubat ayına göre %11 artış ile Tesla Model Y alanında lider konumda yer alıyor.

Artan elektrikli araç talebi, Şubat 2023’teki genel olumlu sonuçları ileri taşımaya devam ediyor. Jato verilerine göre, elektrikli araçların kaydı %33 artarak 118.329 adede yükseldi.

Elektrikli araç pazar payı 25 pazarda artış göstermeyi başardı. Finlandiya, Şubat 2022 ile Şubat 2023 arasında neredeyse 18 puan artışla birinci sırada en çok elektrikli otomobil alan ülkeler arasında yer aldı. Tamamen elektrikli araçların iki haneli pazar payı 14 ülkede kaydedildi: İrlanda, Fransa, Belçika, Lüksemburg, Avusturya, Portekiz, Norveç, İsveç, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, İngiltere, Almanya ve İsviçre.

Şubat ayının en popüler elektrikli aracı Tesla Model Y oldu. Onu VW’nin ID.3 ve ID.4 modelleri ile Fiat 500e takip etti. 5. sırada başka bir Tesla olan Model 3 var.

E-mobil büyüme trendi, toplam sıralamada da görülebilir durumdadır: Şubat 2023’te Tesla Model Y, Jato’ya göre Avrupa’da en çok satan aracı oldu. Normalde Şubat ayı Tesla için daha az kayıt gösterirken (18.446 adet yeni kayıt) yapıldı ve bu, geçen yılın aynı ayına kıyasla %173 artışa denk geliyor.

“Bu trend devam ederse, Model Y yıl sonuna kadar Avrupa’da en çok satan araçların ilk 10’unda rahatlıkla yer alabilir” diyor analist Felipe Munoz. Tesla Model Y, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç ve Portekiz’de kaydedilen modeller arasında en çok kaydedilen 5 model arasındaydı. Yıl başından bu yana kaydedilen en sık kullanılan 10 araçtan biriydi.

Tesla’nın orta sınıf SUV’sinin popülerliği, benzer boyutlu sedan Model 3 için markada açıkça daha düşük bir hacme yol açtı: Şubat 2022’deki kayıtlara kıyasla %49 düşüş gösterdi. Tesla, Şubat ayında Avrupa’da elektrikli araçlarıyla en popüler 16 otomobil markası arasında yer aldı.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version