Connect with us

Şarj Pil Haberleri

Tesla Semi Pil Özellikleri

Yayınlayan

on

Tesla Semi Pil

Tesla, elektrikli kamyonunu Semi’yi 2022’nin sonundan beri Amerika Birleşik Devletleri’nde satmaktadır. Gelecek zaman diliminde markanın ilk ticari aracının Avrupa’da da tanıtılması bekleniyor. Örneğin birkaç yıl önce Daimler Trucks, performans verilerine ulaşılamayacağını düşünüyordu fakat Tesla bu görüşü alt etmiş durumda . Tesla semi pil özellikleri ve diğer detayları ise belli olmaya başladı.

Semi 2017’de ilk kez sunuldu. 2019 için duyurulan tanıtım daha sonra birkaç yıl ertelenmek zorunda kalmıştı. Model şu anda hala az sayıda üretiliyor, ancak bu durumun önümüzdeki birkaç yıl içinde değişmesi bekleniyor.

Tesla Semi Pil Detayları

Semi, satın alacaklara 300 veya 500 mil (yaklaşık 480/800 km) menzil için pil seçenekleri sunuyor. Tüketim, tam yükle km başına başına 2 kWh’den az olarak gösterilmektedir. Semi, üç motorla çalışır. Uygun teknoloji ile, 800 kilometrelik bataryanın 560 kilometresini 30 dakikada şarj edebilmektesiniz.

Son zamanlarda internet ortamında ortaya çıkan grafikler, Semi’nin teknolojisi hakkında daha fazla bilgi vermektir. Edinilen bilgiye göre bunlar şirketin elektronik parça kataloğundan gelen bilgileri göstermektedir. Buna göre pil, her biri üç elemandan oluşan arka arkaya üç modüle bölünmüştür. Birlikte, ön aks ile kamyonun alt kısmındaki iki arka aks arasında oturan büyük bir blok oluştururlar.

Ayrıca dördü orijinal olarak planlanmış olan üç elektrik motorunu ve soğutmalarını da görebilirsiniz. Grafiklere göre, iki arka e-aksın önü Tork (tork) olarak adlandırılır ve iki pil ünitesi ile donatılmıştır. Tek motorlu arka aks verimlilik olarak adlandırılıyor ve Tesla’nın daha önceki bilgilerine göre en çok işi o yapıyor. Ortadaki sadece hızlanmak ve toparlanmak için açılır. Parça kataloğundaki grafikleri keşfeden kişiye göre, elektrik motorları “mega soğutma” modülleri ile soğutuluyor.

Ayrıca Semi’nin ağırlığının ne kadar olduğu ve bunun ne kadarının devasa bataryasından kaynaklandığı da bilinmiyor. Tesla, mevcut pil paketlerinin depolama kapasitesini de henüz belirtmedi, 900 ile 1000 kWh arasında olduğu varsayılıyor. Tesla, bir yarı römork kombinasyonunun izin verilen toplam ağırlığını 82.000 pound, yani iyi bir 37 ton olarak belirtiyor. Elektrikli kamyon, yük sınırına kadar yüklendiğinde vaat edilen aralıklara ulaşmalıdır.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.