Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

Toyota Prius Hibrit Fiyatı ve Özellikleri

Yayınlayan

on

toyota prius hibrit modeli

Toyota Prius hibrit öncüsü  beşinci neslini tanıttı. Fiyat ve özellikleri ortaya çıkmaya başladı. 2023 yazında Almanya’da piyasaya sürülecek olan yeni model, Almanya’da yalnızca bir plug-in hibrit (elektrikli ve benzinli) olarak sunulacak. Diğer pazarlarda, serinin 1997’de piyasaya sürüldüğü zaman olduğu gibi, harici şarj için fişsiz ve tamamen elektrikli daha geniş bir menzile sahip klasik bir hibrit versiyon olmaya devam edecek.

Bu ülkede mevcut olan yeni nesil plug-in hibrit sistem, daha uzun bir elektrik menzili için daha fazla güç ve daha büyük bir pil sunuyor. Toyota, modelin her zaman bilindiği aerodinamik tasarımı coupe benzeri bir siluetle daha da geliştirildi. Japonlar ayrıca “sportif bir tasarımdan” bahsediyor. Yeni sürüm, ağırlığı azaltan ve sağlamlığı artıran ikinci Toyota Yeni Küresel Mimarinin (TNGA) GA-C platformu üzerine kuruludur. Geliştiricilere göre, pilin ve yakıt deposunun optimize edilmiş yerleşimi, ağırlık merkezini alçaltarak aktif ve doğrudan bir sürüş deneyimine katkıda bulunuyor.

Toyota’nın kaliteli olduğunu söylediği geniş iç mekanda, alçak oturma pozisyonu daha sportif bir his uyandırmayı amaçlıyor. Sürücünün etrafında ergonomik olarak gruplandırılmış ekranlar ve kontroller sezgisel olarak çalıştırılabilir.

Toyota Prius Teknik Özellikleri

Toyota Prius teknik özelliklerine göre, yeni Prius’un eklenti sistemi, daha fazla güç ve daha fazla verimlilikle çok yönlü gelişmiş bir sürüş deneyimi sağlıyor. Ön aksta 111 kW/148 hp 2.0 litre benzinli motor ve 120 kW/160 hp elektrik motoru içerir. Bu, 164 kW/223 hp’lik bir sistem çıkışıyla sonuçlanmaktadır. Mevcut eklenti nesli ise 90 kW/122 hp’ye sahiptir.

Toyota’ya göre, günlük yolculukların çoğunu sıfır yerel emisyonla karşılayabilmek için tamamen elektrikli menzil yüzde 50’nin üzerinde artırıldı. Bu, 13,6 kWh kapasiteli bir lityum-iyon pil ile desteklenmektedir. Firma henüz belirli bir değer vermemiş olsa da, elektrikli mevcut model sadece elektrik kullanarak WLTP standardına göre 59 kilometre yol kat ediyor. Pil takımı, Toyota’nın söylediğine göre ağırlık merkezinin alçak olmasına katkıda bulunan arka koltuğun altına yerleştirildi. Batarya paketi sadece harici olarak bir kablo ile değil, aynı zamanda isteğe bağlı bir güneş enerjisi çatısı üzerinden de şarj edilebilir.

Toyota prius hibrit iç mekan özellikleri

Prius Tasarımı ve Fiyatı

Daha zarif ve modern çizgilere ek olarak, yeni, daha kama biçimli Prius‘un daha sportif genel izlenimi, önceki modele göre 50 milimetre küçültülmüş ve tekerleklerin boyutu 19 inç’e kadar çıkmış. Araç uzunluğu (4,60 m) 46 milimetre azaltılırken, dingil mesafesi 50 milimetre artırılarak 2,75 metreye çıkarıldı. Ayrıca Prius, selefinden 22 milimetre daha geniş. Ön kısım, farlar için ortamı hazırlayan yeni bir çekiç başlı tasarıma sahiptir. Arkada, üç boyutlu, doğrusal bir ışık elemanı, ilerici tasarımı vurgular.

Toyota, “Ağırlıklı olarak siyah, geniş iç mekanda, seçilmiş malzemeler şık ve uyumlu bir ortam sağlıyor” açıklamasını yapmaktadır. “Yeni tasarlanan gösterge paneli, net ve düzenli düzeniyle konfor ve güvenliğe katkıda bulunuyor. Okunması kolay ekranlar ve göstergeler, kolay kullanım sağlar.” Odak noktası, merkezde nispeten aşağıya yerleştirilmiş gizli bir ekrandır. Klima, ince kontrollerle kontrol edilir. Aydınlatmalı gösterge paneli, aracın destek sistemlerinin kaydettiği tehlikeler hakkında bilgi sağlamak için bir renk değişikliği kullanır. Yedi inçlik bir TFT-LCD ekran, tüm önemli bilgileri sürücünün görüş alanına yerleştiriyor.

Yeni Toyota Prius’un Almanya’da ne zaman piyasaya çıkacağı ve ne kadara mal olacağı henüz belli değil. Mevcut modelin son maliyeti bir plug-in hibrit olarak 38.150 Euro‘dan başlıyor.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir