Şarj Pil Haberleri

Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı üç bin adeti aştı

Yayınlayan

on

Elektrikli araç sayısının Türkiye’de her geçen gün artması ile birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının da sayısı artmaya devam ediyor. Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı üç bin adeti aşmış bulunmakta. Bunlardan 2500 adetten fazlası halka açık istasyonlar. Geriye kalanlar ise ev şarj istasyonları.

Artan elektrikli şarj istasyonları ile birlikte hukuki düzenlemelere de büyük ihtiyaç duyuluyor. EV şarj istasyonları hakkında bir süre önce yürürlüğe giren mevzuatlar ise bu alandaki sorunları çözmeye odaklı. Elektrikli araçlarla ilgili düzenlemeler 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 237 sayılı Taşıt Kanunu ve ilgili yönetmeliklere göre uygulanıyor.

Yürülüğe giren bu düzenlemeler, elektrikli araçların teknik standartları, güvenlik kuralları ve kullanım şartlarına ilişkin hükümler içermekte. Türkiye’de şarj istasyonları ile ilgili düzenlemeler ise 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Şarj Hizmeti Yönetmeliği kapsamında yapılıyor. Buradaki maddeler de şarj istasyonlarının/ünitelerinin kurulumu, işletilmesi ve bakımına ilişkin esasları belirliyor. Elektrikli araçlar ve şarj istasyonlarının hukuki durumu bu düzenlemelerle destekleniyor.

Şarj istasyonlarında uzmanlara göre sorunlar yaşanabilmekte olup bu sorunlarla başa çıkabilmek için;

Sektörün teknolojik gelişmelere ayak uydurması,

Ev şarj altyapı sistemlerinin geliştirilmesi ve genişletilmesi,

Elekrikli araçlarla ilgili global gelişmelere, geliştirilen teknolojilere uyan politikalar geliştirme,

Elektrikli araç sektöründe sürekli büyüme için özel sektör ve yerel yönetimler devamlı iş biriliğinde olmalı.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version