Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Vanwall SCV Özellikleri ve Fiyatı

Yayınlayan

on

Vanwall

Vanwall, İngiltere’den eski bir Formula 1 yarış takımı olan otomobil markasıdır. Şimdi, bir elektrik ile çalışan kompakt bir model sundu. Bu modelin üretimi Almanya’da planlanmaktadır ve 2023’ün üçüncü çeyreğinden itibaren teslim edilmesi hedefleniyor.

Vanwall Menzil ve Motor Özellikleri

Vanwall, elektrikli arabasını Sport Crossover Vehicle (SCV) olarak adlandırmaktadır. Bu araç dört kapılı bir hatchback olarak sunulacak. Ayrıca Vandervell S ve Vandervell S Plus olarak iki farklı versiyonu olacak.

S versiyonunda elektrikli motoru 235 kW/320 hp güce sahip olacakken, Plus versiyonunda bu güç 427 kW/581 hp’ye ulaşacak. Üretici, araçların menzilini yaklaşık 450 kilometre (S) veya 420 kilometre (S Plus) olarak belirtmektedir. Dört tekerlekten çekişli olan araç sıfırdan yüze 4,9 saniye (S) ve 3,4 saniye (S Plus) içinde hızlanabilecek ve maksimum hızı 265 km/s olacaktır.

Vanwall, Vanderwell’in hafif yapısını vurguluyor ancak araç hakkında ağırlık veya ağırlık dağılımı gibi bilgileri vermiyor. Şirket ayrıca batarya maliyeti ve şarj kapasitesi hakkında herhangi bir bilgi sunmuyor.

Üreticiye göre, Vanderwell’in iç mekanı yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak ve “olağanüstü ergonomi” yoluyla motor sporlarına bağlantı oluşturan bir kokpit ile karakterize edilmektedir. Müşterilerine “herhangi bir gövde rengi ve beş tamamlayıcı kokpit iç kaplama seçeneği” sunulmaktadır. İstek üzerine özel seçenekler de mevcuttur. Araba tamamen trafiğe çıkmak için yasal olarak onaylıdır ve satın alındığında iki yıllık kalite ve servis garantisi ile birlikte verilir.

Vanwall-2

Vanwall Fiyatı

GmbH’nin Genel Müdürü Kolles, “Vanwall’ın hedefi, şirketi tanımlayan güçlü tutkuyu yansıtabilen yüksek kaliteli ve mükemmel performansa sahip yeni nesil benzersiz araçlar geliştirmektir” diyor.

Vandervell S Plus, Bavyera’daki Greding’deki Vanwall’da 500 adet sınırlı bir seride üretiliyor. Vandervell S için ise Vanwall, üretim hacmi veya üretim yeri hakkında herhangi bir bilgi vermiyor. Her iki versiyon da doğrudan teslimat ortakları aracılığıyla pazarlanmaktadır. Fiyatlar 152.320 Euro’dan başlamaktadır.

Vanwall, “Otomotiv dünyasındaki bu derin değişim zamanında, marka tüm bilgisini bu projeye koyarak, yarışın üretim araçlarına aktarılabilecek çözümler için gerçek bir ölçüt olarak hizmet edebileceğini kanıtladı” diyor. Ekip aynı zamanda “birkaç zorlu projeyi aynı anda geliştirebileceğini” de kanıtlıyor. Bununla markamız, WEC 2023’e ve dolayısıyla Le Mans’ın 24 saatlik yarışına kendi geliştirdiği bir hiper araba ile katılımı ifade ediyor.

“Otomotiv dünyasında yaşanan bu derin değişim zamanında, marka tüm bilgilerini bu projeye yatırarak, yarışın üretim araçlarına aktarılabilecek çözümler için gerçek bir ölçüt olarak hizmet edebileceğini kanıtlamıştır” diyor. Ekip aynı zamanda “birkaç zorlu projeyi aynı anda geliştirebileceğini” de kanıtlamıştır. Bu sayede, markamız 2023 WEC yarışlarına ve Le Mans’ın 24 saatlik yarışına kendi geliştirdiği bir hiper araba ile katılacağını ifade ediyor.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir