Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

VinFast, VF6 ve VF7 Tanıtıldı

Yayınlayan

on

VinFast VF6

Vietnamlı elektrikli araba üreticisi VinFast, büyük SUV’ları VF 8 ve VF 9‘un ardından Avrupa’ya iki adet daha alt segment elektrikli otomobil getirmeyi planlıyor. Şirket, B ve C segmentlerine yerleştirilecek olan VF 6 ve VF 7 için ilk teknik verileri yayınladı. Bu iki otomobil, Mart ayından itibaren sipariş edilebilecek.

VinFast VF6 Eco ve Plus Özellikleri

Vinfast VF6 teknik özelliklerine bakalım. VF 6, 4.29 metre uzunluğunda, 1.82 metre genişliğinde ve 1.50 metre yüksekliğinde bir kompakt otomobildir. Jant çapı 2.73 metredir. Otomobilde bulunan pil depolama kapasitesi ise 59.6 kWh olarak belirlenmiştir. VinFast, zaten mevcut olan iki modeli gibi VF 6 modelini de Eco ve Plus olarak iki farklı versiyon olarak sunuyor. VF 6 Eco‘da, 130 kW/177 PS güçlü bir elektromotor, maksimum 250 Nm tork ile ön tekerlekleri harekete geçirmektedir.

Bu elektrikli otomobil tek şarj ile WLTP standartlarına göre 399 kilometre mesafeye ulaşılması beklenir. VF 6 Plus, 150 kW/204 PS ve 310 Nm ile biraz daha güçlüdür ve sadece 381 kilometre uzağa gidebilmektedir. Temel model paketinin için 17 inç jantlar, Plus modelinde ise 19 inç jantlarda bulunmaktadır.

VinFast VF7 Eco ve Plus Özellikleri

VF 7, Eco ve Plus versiyonlarında da satılmaktadır. 4,55 metre uzunluğunda, 2,84 metre dingil mesafesi, 1,89 metre genişliğinde ve 1,64 metre yüksekliğinde olması onu orta sınıf bir model yapıyor. Her iki VF7 varyantındaki pil, 75,3 kWh elektrik saklayabilmektedir.

VF 7 Eco’nun önüne monte edilen elektrikli motor 150 kW/204 hp güce sahiptir ve 310 Nm tork üretmektedir. Menzil ise 450 kilometre olarak resmi sonuçlarda bizlere veriliyor. 19 inçlik jantlar bu otomobilde standart olarak gelmektedir. VF 7 Plus, 260 kW/354 hp ve 500 Nm tork sağlayan iki elektrik motorlu dört tekerlekten çekişe sahiptir. Bu otomobilde ise menzil 431 kilometredir. 20 inçlik jantlar standart, 21 inçlik jantlar ise opsiyonel olarak kullanıcılara sunulmaktadır.

VinFast VF7

Fiyatı Ne Kadar?

VinFast VF6 ve VF7 modelleri için herhangi bir fiyat detayları şuan açıklanmış değil. İki seride kurulan şarj sistemleri hakkında da bir bilgi yoktur. Elektrikli araba içerisinde ön panelde 12,9 inçlik bir dokunmatik ekran mevcuttur. Sadece VF 7 Plus’ta 15 inçlik bir ekran farkı bulunmaktadır. Modellerde ayrıca Seviye 2 Otoyolda Sürüş Yardımı ve kablosuz güncelleme özelliği bulunmaktadır.

Vingroup Başkan Yardımcısı ve VinFast CEO’su Le Thi Thu Thuy, “VinFast, içten yanmalı motorlardan tamamen elektrikli araçlara geçişi sürdürürken çoğu müşterinin ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman çeşitli araç seçenekleri sunmaya çalışıyor” dedi. “Bu modellerin, teknolojiye ve heyecan verici sürüş deneyimlerine meraklı genç müşteriler tarafından iyi karşılanacağına inanıyorum.”

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir