Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Volkswagen e-Up Fiyatı Ne Kadar

Yayınlayan

on

Volkswagen e up fiyatı ve teknikl özellikleri tanıtıldı.

Küçük otomobil Volkswagen e-up ‘un elektrikli otomobil versiyonunun fiyatı belli oldu. Volkswagen’in yoğun talep gören ve her zaman stokta olmayan model yeniden inşa ediliyor. Volkswagen şimdi bu küçük otomobili 29.995 Euro‘dan başlayan liste fiyatlarıyla satışa çıkarıyor. Yeni sipariş edilen araçların ne zaman teslim edileceği konusunda ise şimdilik soru işareti duruyor.

Eylül 2020’de bu otomobile “geçici” sipariş dondurma uyguladı. Yalnızca Şubat 2022’de girilen siparişleri tekrar kabul edildi. Daha iki aydan kısa bir süre sonra daha fazla donanımla birlikte 26.895 Euro’dan satılan elektrikli otomobil modeli şuan tükenmiş durumda. 2019 yılında bugünkü haliyle tanıtılan Stromer, ilk satış zamanlarında temel model olarak 21.975 Euro’ya sunuluyordu.

Şu anda 29.995 Euro’ya mevcut olan versiyonla, müşteriler ek bir ücret karşılığında renk çeşitleri arasında seçim yapabilmekteler. Diğer opsiyonlar arasında ise 16 inç yaz jantları, 15 inç kış jantları ve iç mekan için farklı bir gri tonu yer almaktadır.

Volkswagen e-up iç mekan özellikleri

Volkswagen e-Up Teknik Özellikleri

Volkswagen e-up 2013 yılında üretilmeye başlandı. 2020 model yılı için teknik özelliklerde değişiklikler yaşandı. Bataryanın büyüklüğü 18,7 kWh’den 36,8 kWh’ye çıkarıldı ve bu, WLTP standardına göre tek şarj ile 258 kilometre yapabiliyor demek. Küçük elektrikli otomobil, öndeki 61 kW (83 hp) motordan güç almaktadır. 0’dan 100 km/sa hıza 12,3 saniyede çıkmakta olup maksimum 130 km/sa hıza ulaşabilmektedir. Tüketim miktarı ise 12,7 kWh/100 km olarak verilmiştir.

Vw e-up’ın pil paketi dört saatten biraz fazla bir sürede duvardaki bir kutudan yerleşik şarj cihazı aracılığıyla alternatif akımla (AC) doldurulabilmektedir. Kullanıcı bataryasını bir saate kadar yüzde 80’e kadar şarj etmek için halka açık hızlı şarj istasyonlarından doğru akım (DC) kullanabilir.

e up için Volkswagen şimdilik herhangi bir alternatif üretmeyeceği için birkaç yıl daha teklifte kalması düşünülüyor. Sadece on yılın ortasında 25.000 avrodan daha ucuza mal olacak yeni, modern, küçük bir elektrikli otomobil planları ise akıllarda. Kardeş şirketler Skoda ve Seat/Cupra da şu anda geliştirilmekte olan MEB elektrikli otomobil platformunun varyantında 2025 modellerini yakın zamanda tanıtacak . Skoda ve Seat daha önce kendi e-up versiyonlarını duyurmuştu fakat bu otomobiller için herhangi bir tanıtım gerçekleştirmediler.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir