Elektrikli Araba Haberleri

Volkswagen ID.3 Yeni Versiyonu Tanıtıldı

Yayınlayan

on

Volkswagen’nin 2019 yılında ürettiği ilk elektrikli otomobil ID.3 modelidir. Birinci neslin pazara sunulmasından üç yıl geçmiş durumda iken piyasaya planlanandan önce yeni bir güncelleme geliyor. VW, yeni bir tasarım, daha kaliteli malzemeler ve en yeni teknolojik paketleri ile bu modeli güncelliyori.

Volkswagen ID.3 ‘ün ön ızgarası, optimize edilmiş soğutma havası genişlikleri ve geniş boyalı yüzeylerle artık daha özgüvenli ve sportif görünüyor. Bunun bir nedeni de yeni tampon yapısı. Ön camın altındaki siyah çubuk kalktığı ve yanlardaki girintiler ön tarafı daha da gerdiği için kaput artık daha uzun görünüyor. Bu da otomobile ayrı bir hava katıyor. Ayrıca VW, ön tekerleklerin etrafında daha iyi hava akışı ile aerodinamiği en yüksek seviyede optimize etmektedir. Bu da hem tampon görünümü hem de performans açısından otomobili güçlü kılmaktadır.

VW, gelecekte “yüksek kaliteli, sürdürülebilir ve insansız” olacak iç mekandaki yenilikleri de şimdiden bizlere vurguluyor. Yeni ID.3’ün iç tasarımı, modern tasarımı ve sürdürülebilir malzemeleri birleştiriyor. Burada sürdürülebilirden kasıt tekrar geri dönüşüm malzemeleri ile yapılmış olmasıdır.

Kapı panelleri ve koltuk kılıfları için VW, yüzde 71’i geri dönüştürülmüş malzemeden oluşan mikrofiber Artvelours Eco malzemesini kullanıyor. İkincil hammadde, daha önce en az bir kez kullanılmış plastik atıkların geri dönüştürülmesinden elde edilmektedir.

Ayrıca, ürün iyileştirmeleri ve standart donanımın zenginleştirilmesi gibi müşterilerden gelen çok sayıda öneri kabul edildi ve bu yeni modern otomobilde uygulandı. Buna kokpitteki yumuşak köpük dolgulu yüzeyler de dahil. Son zamanlarda bu alanlar için kullanıcılardan yoğun eleştiri gelmişti.

Volkswagen ID.3 Şarj ve Pil Detayları

Aracın şarj kablosunu bir sütuna takarak kendini doğruladığı ve şarj işlemini başlattığı Tak ve Şarj gibi standart işlevlerin yanı sıra akıllı “e-Rota Planlayıcı” şarjı daha kolay ve yolcuğunuzu daha konforlu hale getirmektedir.

E-rota planlayıcısı, gideceğiniz noktaya mümkün olan en kısa sürede ulaşılabilmesi için daha uzun bir rotadaki şarj duraklarını hesaplar. Sistem, bataryanın şarj durumuna ek olarak mevcut trafik durumunu ve tahminleri de dikkate alır. Şarj durakları dinamik olarak değerlendirir ve şarj istasyonlarının boşluk durumunu da göze alarak en uygun rotaya sizlere çizer.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version